Kurtuluş mücadelesi yıllarında Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas'a gelişi temsili olarak canlandırıldı. Aksu Parkı önünde başlayan karşılama töreni, Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nin önünde son buldu. Yaklaşık 3 kilometrelik yolu, temsili Atatürk ve Arap Şeyh, tarihi araçla birlikte kat etti. vatandaşların ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği kutlama töreni Sivas Valisi ali Kolat ve temsili Atatürk’ün halka hitap etmesiyle son buldu.
4 Eylül Sivas Kongresi'nin 92. yıl dönümü kutlamaları etkinliklerle başladı.
Kutlamalar çerçevesinde cirit müsabakaları gerçekleştirildi. Akşam üzeri de Atatürk'ün kongre için Sivas'a gelişi, Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçısı Orkun Gülşen tarafından canlandırıldı. Aksu Park'ın önünde temsili Atatürk ve silah arkadaşları, Vali ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ile Sivaslılar tarafından karşılandı. Karşılama sırasında temsili Mustafa Kemal Atatürk, Vali Kolat'a, 'Haydi beyler. Buyurun, kongremizi yapalım' çağrısında bulundu. Ardından yürüyerek Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'ne gelindi. Buraya kadar otomobiliyle gelen Atatürk'ü canlandıran ocu, Sivaslılara el sallayıp selam verdi. Birçok Sivaslı da temsili Atatürk'e sevgi gösterilerinde bulundu. Yol boyunca apartmanların balkonlarına çıkan vatandaşlar da korteje el salladı. Kortej, kongrenin yapıldığı ve şu anda müze olan Sivas Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde sona erdi. Kongre merkezi önünde Vali Kolat ve temsili Atatürk, halka hitap etti.
Karşılama töreninde bir aksaklık yaşandı. Temsili Atatürk’ü taşıyan araç yolda arızalanınca yedek araca geçildi. Yolun kalan kısmı ikinci araçla tamamlandı.