BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Alsancak Stadı'yla ilgili bir açıklama yayınlayarak kullanıma kapatılan tarihi tesisin spor alanı olarak kalacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Kamuoyunun da bildiği üzere İzmir Spor Güvenlik Kurulu, uzmanların raporu sonrasında, 2014-2015 sezonundaki futbol maçlarının mevcut şartlarda Alsancak Stadyumu'nda oynanmaması kararını almıştır. Raporda, can ve mal güvenliği açısından stadın performansının mutlak surette ortadan kalktığı vurgulanmıştır. Bu karar üzerine İl Spor Güvenlik Kurulu, 2014-2015 sezonu maçlarının bu şartlar altında Alsancak Stadyumu'nda oynanmasının mümkün olmadığını Bakanlığımıza ve diğer ilgili kuruluşlara bildirmiştir. Tamamen can ve mal güvenliği sebebiyle kapatılan Alsancak Stadyumu'nun yeri spor alanı olarak kalacaktır. Gerek Alsancak Stadyumu'na ilişkin gelişmeler olsun, gerek İzmir'de ya da ülkemizin herhangi bir yerinde yapılacak stadyum ve tesislerimiz olsun tüm süreçler kamuoyuyla Bakanlığımız tarafından doğru ve hızlı bir şekilde paylaşılacaktır."
AK PARTİLİ BAŞKANIN GÖRÜŞÜ
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, Alsancak Stadı'nın kapatılması sonrası çıkan tartışmalara katılarak Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın mevcut İlçe Stadı'nın yenilenmesiyle ilgili olumsuz tavrını eleştirdi. Sürekli, "Bugün Karşıyaka Spor Kulübü, maç yapacak saha bulmak için çabalıyor. Buca Belediyesi ve Bucaspor'a muhtaç hale getiriliyor. 102 yıllık tarihinde ilk defa böyle bir şey başına geliyor. Bu arada kendi ilçe belediye başkanımız ne yapıyor. İhalesi, yer teslimi yapılmış Karşıyaka Stadı'nın bir an evvel bitmesi için çalışacağına, mahkemeye koşuyor, engellemek için dava açıyor. Bunun dünyada bir örneği yoktur" açıklamasını yaptı.