KURBAN Bayramı nedeniyle yurt içi ve yurt dışına akın eden vatandaşlar nedeniyle yoğun günler yaşayan Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 10 bin araç kapasiteli kapalı ve açık otoparklarda yer kalmadı.
Bayram tatili nedeniyle iç ve dış hatlarda tatile çıkanların birçoğunun araçlarını Atatürk Havalimanı otoparklarına bırakması otoparkta yer bulmayı hemen hemen imkansız hale getirdi.

GÖREVLİLER FUAR ALANINA YÖNLENDİRİYOR


Uçaklarının kalkış saatine yakın bir saatte araçlarıyla havalimanına gelenler park yeri bulamıyor. Otopark görevlileri girişlerde bekleyerek vatandaşları otoparkın dolu olduğu konusunda uyararak yönlendiriyor. Vatandaşlarla görevliler arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor. Görevliler vatandaşları genellikle havalimanı yakınındaki CNR Fuar merkezine yönlendiriyor.

Amerika'dan gelecek oğlunu karşılamak için Tekirdağ'dan havalimanına gelen Cengiz Ceyhil, "Otoparka giremedim. On dakikadır dolaşıyorum. Eşimi ve çocuklarımı havalimanına bıraktım. Ben dolaşıyorum" dedi. Ailesini karşılamak için Atatürk Havalimanına gelen Selim Çebi ise, “Otoparka giremiyoruz. Dolu olduğunu söylüyorlar.Ailemi bekliyorum ama dışarıda kaldım.Yaklaşık on on beş dakikadır dolaşıyorum" diye konuştu.