Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırılarında 2'si polis 36 kişi hayatını kaybetti, 148 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış hatlar terminali art arda gerçekleşen saldırıların ilki saat 21.51'de yaşandı. Dış hatlar geliş terminalinde canlı bombalardan ilki kendini havaya uçurdu. Bu patlamanın hemen ardından üst katında bu kez 2 terörist ellerindeki otomatik silahlarla içeri girip ateş açtı. Teröristler ateşle karşılık gördü. Görevli bir polis teröristlerden birini vurdu. Yere düşen terörist kısa bir süre sonra üzerindeki düzeneği patlattı. Silahla ilerleyen üçüncü terörist de bu patlamadan kısa bir süre sonra bir alt katta kendini havaya uçurdu. İlk belirlemelere göre bilanço ağır oldu. 2 polis şehit oldu. Toplam 32 kişi hayatını kaybetti, 88 kişi de yaralandı. Güvenlik birimleri terör saldırısını gerçekleştiren örgütün IŞİD olduğu üzerinde duruyor

CENAZELER ADLİ TIP KURUMUNA GETİRİLDİ

Patlamada yaralananlar çevre hastanelere kaldırıldı. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önü yaralılara kan vermek isteyenlerle doldu. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler de Adli Tıp Kurumuna getirildi. Saat 01. 30 itibari ile 4'ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi. Kimlik tespit çalışmaları sürdü. 4 erkeğin kimlikleri şöyle; yer hizmeti görevlisi Çağatay Çöl, Sadık Petek (47) Mehmet Mert (30) ve Ethem Uzunsoy (43)

VALİ VE BAŞSAVCI OLAY YERİNDE

Patlamanın ardından Atatürk Havalimanı'na gelerek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, terör saldırısıyla ilgili ilk bilgileri paylaştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaptı.

SABAH 08.00'E KADAR SEFER YAPILAMAYACAK

Atatürk Havalimanı'na inen 14 uçağın yolcuları güvenlik nedeniyle patlamaların olduğu terminal yerine Florya'daki Genel Havacılık Terminali'nden çıkarıldı. Ayrıca havada olan bazı uçaklar da başta Sabiha Gökçen olmak üzere İstanbul'a yakın yerlerdeki meydanlara yönlendirildi. Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafiği 00.10 sıralarında tamamen iniş ve kalkışlara kapatıldı. Atatürk Havalimanı'na saat 08.00'e kadar sefer yapılamayacak.

SABİHA GÖKÇEN VE ESENLER OTOGARINDA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Saldırıdan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Havalimanına gelen araçlar didik didik aranıyor. Çok sayıda polis de havalimanı çevresinde önlem almış durumda. Atatürk Havalimanı'nın kapalı olması nedeniyle uçakların büyük bölümü Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendiriliyor.
Polis, Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda da önlem aldı. Otogara giren ve çıkan araçlar polis tarafından aranıyor.
(FOTOĞRAF)