İSTANBUL, () – 19 MAYIS Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da da coşkuyla kutlandı. Ataşehir Belediyesi de gençlere özel eğlenceli aktivitelerin yer aldığı programla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Cumhuriyet Parkı’nda toplanan Ataşehirliler Zumba Atölyesi, Tişört Boyama Atölyesi, Cep Telefonu Tasarım Atölyesi, Gençlik Hakları ve Pankart Boyama Atölyesi, Şişme Oyun Parkuru ve Rodeo, PS4 Oyun Atölyesi, Drone Zone Atölyesi, Beyin Kontrollü Alan, AE/VR Zone stantlarına uğrayarak eğlenceli vakit geçirdi. Programda daha sonra Sevinç Koleji Müzik Topluluğu, Yeditepe Üniversitesi Çok Sesli Korusu, Evrencan Gündüz sahne alarak Ataşehirlilere unutulmaz bir gün yaşattı.

BU RUH, BU COŞKU HEPİMİZİN GENLERİNDE

Çocuklarıyla birlikte etkinlik alanına geldiklerini belirten Kübra Güven Dirican, şunları söyledi:

“Cumhuriyet böyle günlerde çok büyük anlam ifade ediyor. Milli mücadelenin, kurtuluşun en önemli günlerinden biri. Biz de çocuklarımıza aynı coşkuyu, aynı hevesi yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu güzel organizasyon için de çok teşekkür ederiz. Çocuklarımız böyle etkinliklerle bu coşkuyu bir nebze olsun yaşama fırsatı buluyor. Atatürk’ü çocuklarımıza yaşatmaya çalışıyoruz. Gerek okulda, gerekse evde verdiğimiz eğitimlerle bunu yapıyoruz. Atatürk’ün hepimizin genlerinde olduğunu düşünüyorum. Bu ruh, bu coşku hepimizin genlerinde. Bizler gibi neslin yetişmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Atatürk’ü çok özlediklerini belirten Yasemin Kamberoğlu ise, Atatürk’ü asla unutmayacaklarını ve güzel günlerin Türk halkını beklediğini kaydetti.

“ATATÜRK’ÜN YOKLUĞUNU SON ZAMANLARDA DAHA ÇOK HİSSEDİYORUZ”

Her gün Atatürk’ün anılması gerektiğine vurgu yapan Nilüfer Yıldız Genç, “Atatürk’ü her zaman çok özlüyoruz. Kızımla da her zaman konuşuyoruz. Son zamanlarda Atatürk’ün yokluğunu daha çok hissediyoruz. Her şey çok güzel olacak” diye konuştu.

Necati Genç, “Atam sen kalbimizdesin, seni çok özlüyoruz” şeklinde konuşurken, Gültekin Kamberoğlu da “Atatürk deyince aklıma akılcılık, çağdaşlık ve uygarlık geliyor. Atatürk’ü özlüyoruz” ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAFLI/GÖRÜNTÜLÜ)