Büşra KAYA/GEBZE (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'ndeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda en çok ilgi gören hayvanlardan aslanlar, zaman zaman beklenmedik hareketleriyle ziyaretçilerin yüreğini ağzına getiriyor. Yeni dünyaya aslan yavrularını kamerasıyla görüntüleyen muhabir, bu sırada 2 yaşındaki 'Sherlock' adlı erkek aslanın kükreyerek tel örgüye atlamasıyla büyük korku yaşadı.
Daha çok nesli tükenmekte olan hayvanların barındığı, ayrıca yüzlerce çeşit bitki türlerinin de bulunduğu Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda, 10 gün önce 3 aslan dünyaya geldi. Anne aslanın zaman zaman dışarıya çıkardığı ve herkesin ilgi odağı olan yavru aslanların bulunduğu kafes ziyaretçi akınına uğruyor. Aynı kafeste bulunan ve aynı anne aslanın dünyaya getirdiği 2 yaşındaki 'Sherlock' adlı erkek aslan da kıskançlık nedeniyle hırçınlaşınca yandaki ayrı bir kafese alındı.
muhabirleri de burada büyük ilgi gören yavru aslanları fotoğraflayıp kameraya çekmek istedi. Muhabir Mesut Işık, diğer yavrulara odaklandığı sırada farkında olmadan 'Sherlock'un kafesine fazla yaklaştı. Aslan sessizce gelip bir anda kükreyerek tel öryüye atlayınca Işık hayatının en büyük korkularından birini yaşadı. Işık uzun  süre kendine gelemedi. Muhabirin korku dolu o anı fotoğraf karelerine de yansıdı.

FOTOĞRAFLI