ASKERİ okulların kapatılmasına ilişkin kararname, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararname ile Harp Akademileri askeri liseler ve astsubay okulları kapatıldı. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu.

KUVVET KOMUTANLIKLARI MSB' YE BAĞLANDI


Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) bağlandı. Resmi Gazete’ nin bugünkü sayısında yer alan, 'Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname' kapsamında, kuvvet komutanlıkları Milli Savunma Bakanı'na bağlandı.

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KURULDU

Kanun Hükmünde kararname (KHK) ile Harp Akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Milli Savunma Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu. Milli Savunma Üniversitesi, rektörlüğe bağlı olarak, kurmay subay yetiştirmek ve lisansüstü eğitim vermek amacıyla yeni kurulan enstitülerden kara, deniz ve kava harp okullarından, astsubay meslek yüksekokullarından oluşacak.
Kararname kapsamında, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ile asker hastaneleri de bakanlığa devredildi.