MİLLİ Savunma Bakanlığı Ağustos ayında silah altına alınacak yükümlülerin 10 Ağustos’daki Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabilmesi için, birliklerine teslim tarihini 11-14 Ağustos olarak erteledi.
4-7 Ağustos tarihleri arasında silah altına alınacak birinci grup ile 4-8 Ağustos tarihleri arasın da kısa dönem er olarak silah altına alınacak yükümlülerin cep telefonlarına, Milli Savunma Bakanlığınca 'Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle askerlik sevk tarihiniz ileri bir tarihe alınmıştır. Güncel sevk belgenizi e-devlet kapısı ,www.turkiye.gov.tr üzerinden alınız' mesajı gönderildi. Ayrıca, MSB internet sitesinden de şu duyuru yapıldı:
"Demokrasinin gereği olan vatandaşlık haklarını kullanarak 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde sevke tabi yükümlülerin oy kullanabilmelerini sağlamak maksadıyla; a. Ağustos 2014 er celbinde silahaltına alınacak 1’inci grup yükümlülerin 04-07 Ağustos 2014 olan sevk tarihleri 11-14 Ağustos 2014, b. Ağustos 2014 yedek subay celbinde kısa dönem er olarak silah altına alınacak 1’inci grup yükümlülerin 04-08 Ağustos 2014 olan sevk tarihleri 11-14 Ağustos 2014 olarak değiştirilmiştir. Daha önceden e-Devlet üzerinden veya askerlik şubesine şahsen başvurarak sevk evrakını almış olan yükümlüler, e-Devlet üzerinden veya en yakın askerlik şubesi başkanlığına müracaat ederek yeni tarihli sevk evrakını alarak birliklerine zamanında katılacaklardır. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi en yakın askerlik şubesi başkanlığından veya www.asal.msb.gov.tr adresinden öğrenilebilecektir."