ORDU Valiliği, kentin Körfez ülkelere tanıtılması amacıyla Arap gazetecileri ve seyahat acentesi temsilcilerini ağırladı.
Irak, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Lübnan, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, İran ve Kuveyt’ten gazeteciler ve seyahat acentesi temsilcileri Valiliğin davetiyle Ordu'ya geldi. Vali İrfan Balkanlıoğlu 4 gün boyunca Ordu’nun yaylaları ve doğal güzelliklerini gezecek olan 50 kişilik ekibin kentin güzelliklerini dünyaya tanıtacağını belirterek, "Ordu, cennet gibidir, serin yaylalara sahiptir. Trabzon, Rize gibi şehirlerimize sizin ülkelerden çok fazla ziyaretçi geliyor. Ordu’ya ise bu şehirler kadar güzel olmasına rağmen tanıtım eksikliğinden dolayı yeteri kadar ziyaretçi gelmiyor. Sizler, Ordu’yu gezip gördükten sonra ülkenize döndüğünüzde, bu güzellikleri başkaları ile paylaştığınız zaman daha fazla kişi Ordu’yu tanıyacak ve gelmek isteyecektir. Ordu son derece güvenilir ve misafirperver insanlara sahiptir. Misafirleri sevgi ve saygıyla karşılar. Sizleri aramızda görmekten çok mutluyuz" dedi.
2017 yılının Arap turist sayısı açısından daha da ileri seviyeye ulaşmasının hedeflendiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "Yapılan tanıtım faaliyetleri sonucunda sağlanan turizm hareketliliği ile ilimiz ekonomisine ve turizm sektörüne bir hareketlilik getireceğine dair umutlarımız her geçen gün artmaktadır" diye konuştu.
Arap medyasının Ordu’da çektiği görüntüler ve röportajların 12 ülkenin televizyon ve gazetelerinde yer alacağı da belirtildi.

FOTOĞRAFLI