KONYA'da kendilerine ait olmayan bir apartmanın bahçesinde 2.5 metre derinliğinde 3 metre uzunluğunda kazı yapıp define ararken yakalanan ve polise ''Gömdüğümüz patatesleri çıkartıyorduk'' diyen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
Olay, geçtiğimiz Salı günü saat 23.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Muradiye Mahallesi Emir Sadrettin Sokak'ta bulunan bir apartmanın arka bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, apartman sakinleri bahçede tanımadıkları kişilerin kazı yaptıklarını görünce durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, Abdullah M. (51), Vedat B. (37) ve Muhammet Halil K.'yi (32) define aramak için kazdıkları tünelde suçüstü yakaladı. 
Şüphelilerin polisi karşılarında görünce, ''Gömdüğümüz patatesleri çıkartıyorduk'' diye suçlarını gizlemeye çalıştıklarını ama sonradan ''Şeytana uyduk, define arıyorduk'' dedikleri öğrenildi. Şüphelilerin, kendilerine ait olmayan bir apartmanı bahçesinde 5 aydır define aradıkları ve bugüne kadar 2.5 metre derinliğinde 3 metre uzunluğunda tünel kazdıkları tünelin sağ ve sollarında yaklaşık 2'şer metre genişliğinde de yine kazı yapıp define aradıkları saptandı.  3 kişi yapılan sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI