YAĞIŞ MİKTARI 181 KİLOGRAM

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Erol Aydın, son 24 saatte il merkezinde metrekareye düşen yağış miktarının 181.9 kilograma ulaştığını söyledi. Saat 14.00 itibariyle Döşemealtı Nebiler'e son 24 saatte metrekareye 204.4 kilogram, Serik'e metrekareye 56.3 kilogram, Korkuteli'ne 48.4 kilogram, Kemer'e 37 kilogram, Alanya'ya 33.9 kilogram, Manavgat'a 20.3 kilogram, Elmalı'ya 10.4 kilogram Akseki'ye ise 10.6 kilogram yağış düştüğünü dile getiren Aydın, yağışların öğleden sonra doğu ilçelere kaydığını söyledi. Yağışların yarın devam edeceğini ancak bugünkü kadar etkili olmayacağına belirten Erol Aydın, hava sıcaklığının 1- 2 derece düşeceğini vurguladı.
Antalya'daki enerji dağıtım işini üstlenen CLK Antalya Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri ise gece boyu etkili olan yağış nedeniyle bazı trafo binalarını su bastığını, bu nedenle merkez ilçeler Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Döşemealtı ile Alanya'nın çeşitli bölgelerinde elektrik kesintilerinin devam ettiğini bildirdi. Yetkililer, özellikle şehir merkezinde trafiğin aksaması nedeniyle arızalara müdahalelerin gecikebildiğini ifade etti. Döşemealtı İlçesi'nde 15 saattir elektrik verilemeyen bölgeler bulunuyor.
Kepez İlçesi Düden Caddesi'ndeki DSİ kanalının taşması nedeniyle kanalın çevresindeki evler de sulan altında kaldı.

TÜREL: AÇIKTA BIRAKMAYACAĞIZ

Antalya'yı etkisi altına alan şiddetli yağış nedeniyle görevlilerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, metrekareye 200 kilogram yağmur düştüğünü belirtti. Yağışın daha çok Antalya kent merkezini etkilediğini belirten Türel, şöyle dedi:
"Ekiplerimizi derhal gece yarısından itibaren takviye ettik. İtfaiye Daire Başkanlığımız ve ASAT Genel Müdürlüğümüz bütün ihbar gelen noktalarda seferber oldu. Metrekareye 200 kilogramlık bir yağış, oldukça şiddetli bir yağış. İstanbul'da sel felaketinde maalesef vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği süreçte, metrekareye düşen yağmur miktarı 45 kilogramdı. Antalya'ya düşen bunun neredeyse 4 katı. Şükürler olsun can kaybı söz konusu değil."
Yapılan yağmur suyu kanalları sayesinde ana arter, bulvar ve yer altı kavşaklarında su birikmesinin söz konusu olmadığını açıklayan Türel, ara sokaklarda bazı sıkıntılar bulunduğunu, onlara da vakit kaybedilmeksizin müdahale edildiğini söyledi.
Başkan Menderes Türel, aşırı yağıştan etkilenerek evleri hasar görenlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından misafir edileceğini belirterek şöyle konuştu:

"Bazı engelli vatandaşlarımızın su baskını nedeniyle mağdur olduğunu tespit ettik. Onları Büyükşehir Belediyemizin imkanları ile misafir edeceğiz. Evi yaşanamaz hale gelen vatandaşlarımızla ilgili de arkadaşlarımıza talimat verdim. Bu konuda ihtiyacı olan, gerçekten fakir fukara dediğimiz vatandaşlarımızın; geçici olarak gerekirse mahallesinde kiralayacağımız otel, pansiyon gibi konaklama ünitelerinde misafir edilmeleri için gerekli tedbirleri de bir taraftan alıyoruz. Böylelikle hiçbir vatandaşımızı aç açık bırakmadan sokaklarda bırakmadan bu felaketi en iyi şekilde atlatmış olacağız. Önemli bir sel tehlikesi ve can kaybı yaşamaksızın bu afeti en az hasarla atlatacağımızı düşünüyorum."