ANTALYA'da saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına ve şiddetli yağış yaşamı felç edince 5 ilçede ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi. Antalya'da fırtına nedeniyle ağaçlar ve çöp konteynerleri devirdi, çatılardaki güneş enerji sistemleri uçtu.

Antalya'da dün öğleden sonra başlayan kuvvetli yağmur ve fırtına, gece saatlerinde etkisini artırdı. Sabaha karşı saatteki hızı liman bölgesinde 145 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Antalya Valiliği, merkezdeki Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulları bugü tatil etti. Valilik kararı saat 05.00 sıralarında alınırken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılmaları kararlaştırıldı.

Antalya'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve fırtına ağaçları ve caddelerdeki çöp konteynerlerini devirdi, çatılardaki güneş enerji sistemlerini yerlerinden söküp attı. Altınkum Mahallesi 445 Sokak'ta bulunan bir apartmanının güneş enerji sistemi fırtına nedeniyle çatıdan zemine düştü.

Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi 308 Sokak'ta park halinde bulunan Gözde Turan'a ait 07 FGG 23 plakalı otomobilin üzerine çam ağacı devrildi. Otomobilde ve sokak üzerinde kimsenin bulunmaması olası bir can kaybını önledi. Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü, yağmur ve fırtınanın yarın etkisini kaybedeceğini açıkladı.