İbrahim LALELİ- Alparslan ÇINAR/ANTALYA, () - TURİZMİN başkenti Antalya'yı 36 saattir etkisi altına alan sağanak yağış, gündelik hayatı olumsuz yönde etkilese de çiftçiyi sevindirdi.
Antalya'da iki gündür hafif şiddetli yağan yağmur, dün gece yerini sağanağa bıraktı. Saat 01.00'de başlayan şiddetli sağanak kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur suları birçok yolda kaldırım seviyesine kadar çıkarken, sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı evlerde küçük çaplı su baskınları olurken, kent merkezinde ana arterlerdeki bazı alt geçitler de yağmur suyu birikmesi nedeniyle araç geçişine kapatıldı. Bazı yollarda yağmur sularının rögar kapaklarından fışkırdığı görüldü.
KAMYONET SUDA KALDI
Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi 2211 sokak üzerindeki göle dönen yoldan geçmek isteyen sürücü Adem Bilgi, 38 YV 685 plakalı kamyoneti ile suda kaldı. Biriken su nedeniyle açılan rögar kapağına ön tekeri düşen kamyonet yan yatarken sürücü Bilgi çaresizce yağmurun dinmesini bekledi. Konyaaltı Sahili'nde ise denizde devasa dalgalar oluştuğu görüldü. Sabaha karşı etkisini yitiren yağış kentin doğu ilçelerine kaydı. Yağışlar gün boyunca Manavgat, Alanya ve Gazipaşa bölgesinde etkili olacağı belirtildi. ÇİFTÇİ SEVİNDİ
36 saatte yağan yağmur, çiftçi başta olmak üzere geçimini topraktan kazanan vatandaşı ise sevindirdi. Kuraklık nedeniyle tarladaki ürünlerini kaybetme riski taşıyan çiftçi, yağmur ile bir nebze de olsa rahat nefes aldı. Antalya Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde metrekareye 36 saatte 79 kilo, Serik'te 144, Manavgat'ta 124, İbradı'da 97, Finike'de ise 97 kilo yağış düştüğünü açıkladı.
Yağışla birlikte Antalya'yı saran Torosların zirvesi beyaza büründü. Tahtalı Dağ başta olmak üzere, Saklıkent Kayak Merkezi ve TÜBİTAK Gözlem Evi'nin bulunduğu zirve karla kaplandı. Yarından itibaren Akseki tarafına da kar yağışı bekleniyor.

FOTOĞRAFLI