ANTALYA, () - EMNİYET Genel Müdürlüğü, Antalya'da 8-12 Şubat tarihleri arasında merkez ve taşra teşkilatı personeli ile kamu kurumları, uluslararası kuruluşlar, yerli ve yabancı şirketlerin katılımıyla 'Siber Suçlar Çalıştayı' düzenleyecek.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilecek çalıştayda, siber suçun giderek daha küresel bir sorun haline geldiği son dönemde, ülkemizde siber suçlarla mücadele eden personelin bilgi ve kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Çalıştayın ilk iki gününde Yargıtay, Microsoft, FBI, facebook Almanya-Münih Siber Suç Önleme Birimi, Trend Micro, Deloitte, Vodafone, Interpol, TÜBİTAK, STM, BKM, Forcepoint'ten temsilciler ve alanlarında uzman diğer katılımcılar sunumlar yapacak. Sunumlarda; siber suçların soruşturulmasında görülen aksaklıklar, siber alanda Türk-Amerikan işbirliği, sosyal medya kuruluşları ile işbirliği, siber güvenlik çözümleri, darknet ve suç modelleri, siber tehdit analizi, siber suçlarla mücadelede açık kaynak istihbaratı, gelecek nesil siber suçlar, yeni medya-yeni tehditler, finans sektörüne yönelik yeni nesil saldırılar ve diğer konular ele alınacak.
Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatı personelinin katılımıyla siber suçların önlenmesi ve soruşturulması, adli bilişim ve farkındalık konularında yaşanan aksaklıklar ve çözüm önerileri detaylı bir biçimde ele alınacak. Çalıştayda, ülkemizin siber suçlarla mücadelesinde ilgili tüm paydaşlarla eşgüdümün geliştirilmesi ve siber suç soruşturmalarında yeni teknolojiler hakkında bilgi edinilmesi planlanıyor.