Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() MALTEPE Gülsuyu'nda geçtiğimiz yıl uyuşturucu çeteleri tarafından öldürüldüğü iddia edilen Hasan Ferit Gedik'in davasında bugün görülen duruşma 6 Ocak 2015 tarihine ertelendi. Duruşma çıkışı açıklama yapan anne Nuray Gedik, “Ben davanın burada görülmesini istiyorum. Bunun için 24 Kasım’da Ankara’ya Adalet Bakanlığına gidip davanın Kartal Adliyesi’nde görülmesi istediğimizi ileteceğiz” dedi.
Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda bulunan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma sonrası Avukat Günay Dağ, Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Gedik, Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan açıklama yaptı. Duruşmayı izlemeye gelenler arasında Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve Taksim Dayanışması Genel Sekreteri mimar Mücella Yapıcı da vardı.
YARGILAMA GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA BİR OYUN SERGİLENİYOR

Avukat Günay Dağ, 4. celsede de yargılama yapılmadığını belirterek, “Daha önceki celsede dosyanın başka bir ile nakledilmesi için Adalet Bakanlığına gönderilmesine karar verilmişti. Adalet Bakanlığından henüz bu konuyla ilgili bir cevap gelmedi. Yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen dosyayla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Ama bu arada bizden habersiz iki sanığın ifadesini alındı. Bu şunu gösterdi ki, mahkeme yargılama görüntüsü altında bir oyun sergiliyor. Sanıkları koruyor. Mahkeme dosyayı ısrarla bizden kaçırmak istiyor. Ama biz adalet istemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
ÇETELER DIŞARIDA FALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Anne Nuray Gedik, “Biz oğlum için adalet istiyoruz. Bugün 4. duruşma oldu ancak yargılama hala başlamadı. Çeteler dışarıda faaliyetlerine devam ediyor. En son Kartal Meydanı'nda kurduğumuz çadırı kurşunladılar. Şans eseri kimseye bir şey olmadı. Bunlar devletten, polisten güç alarak bu cesareti gösteriyorlar” dedi.
Davanın kendilerinden kaçırılmak istediğini tekrarlayan Gedik, “Ben davanın burada görülmesini istiyorum. Bunun için 24 Kasım’da Ankara’ya Adalet Bakanlığı'na gidip davanın Kartal Adliyesi’nde görülmesi istediğimizi ileteceğiz” diye konuştu.
FİZAN’DA YARGILASALAR ORAYA KADAR GİDECEĞİZ

Destek için duruşmaları izlemeye gelen Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da, oğlunun davasının da hala başlamadığını belirterek, “Gerekli yerlere müracaatımızı yapacağız. Nereye kadar gitmemiz gerekiyorsa oraya kadar gideceğiz. İsterlerse götürsünler bizi Fizan’da yargılasınlar, oraya kadar gideceğiz” dedi.
Açıklamaların ardından adliye önünde toplanan grup, sloganlar atarak dağıldı.

(FOTOĞRAF)