Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, ()-ERZİNCAN Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen 'Ebeler Günü'nde ebe Altın Şirin'e doğum yaptırdığı anne ile kızı çiçek verdi.
Dünya Ebeler Günü nedeniyle Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde normal doğuma dikkat çekmek amacı ile bir program düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. İsmayil Yılmaz, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd.Doç.Dr. Fatih Özçiçek, sağlık görevlileri, ebeler ile anneler ve çocukları katıldı. İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, normal doğumu özendirmek istediklerini belirterek kadınların normal doğum için aile hekimlerinden destek almalarını önerdi.
Vali Yardımcısı Ahmet Türköz ise ebelerin ailelere sadece tıbbi açıdan destek vermediğini belirtti. Eskiden ailelerin başı sıkışınca ilk başvurdukları kişiler arasında ebelerin yer aldığına işaret eden Türkgöz, "Anne olacaklara bir mesajım olacak. Artık ebelerimize eski günlerini fazla aratmayalım ve normal doğuma biraz ağırlık verelim. Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki normal doğum haricindeki sezaryen ve benzeri uygulamalar aslında tıbbi bir gereklilikten değil, psikolojik zorunluluk gibi algılanıyor. O yüzden normal gebeliğe biraz daha önem verip, eski Türkiye ortalamamızı yakalamamız lazım" diye konuştu.
Kurum ebelerinden Altın Şirin'e (50) tören sırasında doğum yaptırdığı Neşe Çay (41) ile kızı Sezgi Fener Çay (24) çiçek verdi. Ebe Şirin, "Hem annesine ebelik yaptım, kızını doğurttum. Hem de kızına ebelik yaptım Neşe hanımın torununu dünyaya getirdim. Bundan güzel mutluluk olur mu?" dedi.
Neşe Çay ise, kendisinin ve kızının doğumunda aynı ebe Altın Şirin'in bulunduğuna işaret ederek, bunun güzel bir duygu olduğunu belirtti. Kızı Sezgi Fener Çay ise annesi ile kendisinin doğumunu yapan Ebe Şirin'e teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI