Mesut MADAN/ BURDUR, () - ANKARA'da 86 kişinin hayatını kaybettiği 186 kişinin de yaralanmasına neden olanbombalı  saldırılar Burdur’da protesto edildi. Ankara'daki eylemde patlama anına tanıklık edip Burdur'a dönenler, büyük bir insanlık dramı yaşandığını söyledi. 
Burdur’dan Ankara'daki eyleme giden Eğitim- Sen üyeleri ve HDP'lileri taşıyan otobüs Cumhuriyet Meydanı’nda karşılandı. Burada basına açıklama yapan Eğitim- Sen Şube Başkanı Necdet Tekin, "Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan onbinlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir" dedi. Necdet Tekin, patlamanın ardından polisin gaz bombalı saldırısı nedeniyle yaralılara zamanında müdahale edilemediğini de iddia etti.
HDP Burdur İl Başkanı Mustafa Taylan da saltanat ve taht uğruna ülkenin savaş ortamına çekildiğini kaydetti. Taylan, "Bu savaşın durması, dökülen kanların akmaması için Türkiye'nin dört bir yanından barış elçileri Ankara'da bir barış yürüyüşü gerçekleştirmek için toplandıkları sırada alçakça, haince ve hunharca bir saldırısı neticesinde katledildiler. Burada hayatını kaybedenler nezdinde bütün demokrasi şehitlerini rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.
ÇOK ÜZÜCÜYDÜ
Burdur'dan Ankara'ya giden katılımcılardan Sedat Çiçek ise patlama anını şöyle anlattı:
"Gösteri yapacağımız alana doğru ilerlerken arka arkaya iki patlama gerçekleşti. Büyük bir insanlık dramı yaşandı. Görüntüler çok kötüydü. Çok üzücüydü. Bu katliamı gerçekleştirenleri ve sebep olanları lanetliyorum."
BÜYÜK PANİK YAŞANDI
Miting için gidenlerden Mustafa Kılınç da "Sabahleyin toplanma meydanında kortejleri kurarken arkamızda iki patlama meydana geldi. Büyük bir panik yaşandı. Panik sonrası insanlar yeniden toplanırken polis gaz bombası atarak insanların yaralılara müdahale etmesini engelledi. Katliam gözümüzün önünde yaşandı" diye konuştu.