Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA'nın Menteşe İlçesi'nde toplanan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri, Ankara Tren Garı Kavşağı'nda yaşanan patlamada 86 kişinin hayatını kaybetmesini protesto etti.
Menteşe'deki Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri, 'Ankara katliamını kınıyoruz', 'Ankara'nın taşına bak, gözlerimin yaşına bak, biz barışa kefen olduk, şu Tayyip'in yaptığına bak', 'Bu meydan kanlı meydan' yazılı pankartları açarak saldırıya tepki gösterdi.
CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve CHP İl Başkanı Mürsel Alban'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup adına açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış, hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar diledi. Yarış, şunları söyledi:
"Yüreği barıştan yana atan herkesin katıldığı mitingi kana bulayanlara karşı tek yürek olarak alanlardayız. Katliamı gerçekleştirenlerden hesap sorulması için sonuç alana kadar mücadelemizin ve barış çağrımızın devam edeceğini haykırıyoruz. İşçiler, eğitimciler, sağlıkçılar, mühendisler tüm emekçiler olarak barıştan yana tavır alan, ülkenin içine sokulmaya çalışıldığı karanlığa teslim olmayacağını haykırmak üzere Ankara'da binlerce yüreğin sesini duyurmak için bir araya gelen yiğit ve fedakar yoldaşlarımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."
"İNSAN HAYATI KUTSALDIR"
Türkiye'nin silahların ve ölümlerin gölgesinde kaosa sürüklendiğini ileri süren Yarış, "Barıştan yana taleplerini kardeşçe halaylarla haykıran yoldaşlarımızı katledenleri, ölümlerden nemalananları, bu konuda pervasızca sosyal medyada kin ve nefret söylemleriyle toplumu kışkırtanları kınıyoruz. Biz barışı insanlık ve kardeşçe yaşamak için istiyoruz" dedi.
Protesto gösterisi, oturma eyleminin ardından son buldu.

FOTOĞRAFLI