ANITKABİR, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 92'nci yıldönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün canlı portresini oluşturacak 6 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Rekor denemesindeki etkinliği Guinness yetkilileri de izleyecek.

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi, Anıtkabir’de 6 bin kişinin yer alacağı dev bir organizasyonla bugün canlandırılacak. Canlandırmanın 'Dünyanın En Büyük Atatürk Portresi' olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi hedeflendi. Organizasyon için bugün saat 10.30’dan itibaren Anıtkabir’e giriş yapmaya başlayan 13 yaşından büyük ve siyah giyinen ilk 6 bin kişi dahil edilecek.

Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün'ün proje lideri olduğu, MTL Organizasyon ve Onur Tümer işbirliğinde Guinness'e aday olacak etkinlikte Atatürk için bir araya gelenler, saat 12.00'den itibaren Anıtkabir bayrak alanında açılacak istasyonlara kayıt yaptırdı. İzmir'de 10 Kasım 2012'de 2 bin 400, Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 5 bin 990 kişi ile yapılan Atatürk'ün canlı portresi, İngiltere'den Guinness yetkilileri gözetiminde bu kez 6 bin kişiyle oluşturulacak. Guinness rekor denemesine katılım için iki şart bulunuyor. İlki 13 yaşından büyük olmak, ikincisi siyah giyinmek.

Genelkurmay Başkanlığı’nın izniyle Anıtkabir'e sabah saat 10.30’dan itibaren giren vatandaşların saat 13.00’te başlayacak rekor denemesinde 35-40 kişilik grupların başındaki organizasyon yetkilileri, yaklaşık 3,5 saat sürecek etkinlik boyunca tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Tüm katılımcıların alanda yerini almasının ardından yaklaşık 30 dakika boyunca hareketsiz kalacakları organizasyonun tüm aşaması, biri içeride olmak üzere toplam 4 adet dev ekranla anbean izlenebilecek. Proje lideri Cumhur Aygün tarafından Skorsky helikopterle fotoğraflanacak, 2 octocopter bu dev organizasyonun görüntüsünü medya sponsoru TRT aracılığıyla paylaşacak.

ANITKABİR'de, yurdun dört bir yanından gelen 6 bin kişilik gönüllü grubu, oluşturdukları Atatürk portresiyle rekor denemesinde bulundu. Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün'ün proje lideri olduğu Guinness'e aday etkinlikte, katılımcıların siyah giyinmeleri zorunlu tutuldu. Organizasyonun tüm aşaması dev ekranlarda takip edildi. Anıtkabir'e rekor denemesi için 6 bin kişi davet edilirken, giriş sayısının 8 bin 253 kişiyi bulduğu öğrenildi.

Anıtkabir, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 92'nci yıldönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün canlı portresini oluşturacak 6 bin kişiye ev sahipliği yaptı. Rekor denemesindeki etkinliği Guinness yetkilileri de izledi. Anıtkabir Komutanlığı, Anıtkabir tören alanına alınan vatandaşlara, Atatürk'ün imzasının bulunduğu şapkalar dağıttı. Katılımın tamamlanmasının ardından saat 13.00'de portrenin oluşturulması için çalışmalara başlandı. Gönüllüler, yaklaşık 3 saat süren çalışmayla Atatürk portresi ve imzasını oluşturdu.

Guinness temsilcisinin yaptığı anonsun ardından gönüllüler elleriyle kalp işareti yaparak bir süre bekledi. Alandakiler, sürenin dolduğunu belirten anonstan sonra 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı. Rekor denemesi süresince Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası da çaldığı marşlarla alandakilere eşlik etti. Bu sırada, etkinlik askeri helikopterden görüntülendi.

Fotoğraf Sanatçısı Cumhur Aygün'ün proje lideri olduğu Guinness'e aday etkinlikte, katılımcıların siyah giyinmeleri zorunlu tutuldu. Organizasyonun tüm aşaması dev ekranlarda takip edildi.

İRANLI AİLE DE ORADAYDI
Rekor denemesi için 6 bin gönüllünün arandığı etkinlik öncesi, Anıtkabir'e 8 bin 253 kişinin giriş yaptığı bildirilirken, aralarında çeşitli ülkelerin yanısıra İranlı bir ailede yeral aldı. İranlı Galnaz, Gharaci, Golnonsh Characi, Nadia Naema, Shahin Naema'da Atatürk'ü çok sevdekleri için bu etkinlikte bulunmak istediklerini söyledi.

SAYGI NÖBETİ ASKERLERİNİ SERİNLETTİLER 
Atatürk'ün dev potresi için gelen bazı vatandaşlar, saygı nöbeti tutan askerleri 38 dereceye varan hava sıcaklığında serinletmek için ellerindeki Atatürk potresi olan kağıtlarla yelpaze yaparak serinletmeye çalıştı. Katılamcıların arasında engellilerde yer alırken, en çok katılımcının kadın olmasıda dikkati çekti.