Sinan BİLGİLİ  / İSTANBUL, () Parkinson hastası ABD'li Albay Marcus Cranston, hastalığa dikkat çekmek için 44 ülkede gerçekleştirdiği, "Dünya Koşusu"nun 16. ayağını Türkiye'de gerçekleştirdi.
Parkinson hastası ABD’li Marcus Cranston, Parkinson hastalığına dikkat çekmek için 44 ülkede gerçekleştirdiği, ‘Dünya Koşusu’nun 16. ayağı olan Türkiye'ye ulaştı.
Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda doktor olan Albay Marcus Cranston'un 4 Nisan 2014 tarihinde başlayan ‘Dünya Koşusu’nun Türkiye ayağı, Sultanahmet Meydanı'nda sabah saat 08:00'da başladı. Cranston, sahil şeridi boyunca 6 kilometre 400 metre koştu. Koşunun sonlandığı Sultanahmet Meydanı'nda 'nın sorularını yanıtlayan Cranston, 4 yıl önce Parkinson hastalığına yakalandığını belirterek "Bu nedenle bu hastalıkla ilgili toplumdaki bilinirliği artırmak için bir karara vardım. 4 haftada 44 ülkede 4 mil koşmak üzere bir aktivite başlattım. Türkiye'de bu ülkelerden birisidir. Öğleden sonra da Mısır'a gideceğim. Bu aktiviteye başlarken etrafımdaki insanların ve ailemin dışında destek vereceklerini düşünmüyordum. Ama şimdi bütün dünyada duydu. Çok memnum oldum. Bu da bana cesaret verdi. Bundan sonra değişik aktiviteler yapmayı planlıyorum. 2016 yılında ABD'de Dünya Parkinson Kongresi yapılacak. Bütün enerjimi oraya harcayarak daha fazla insanın ilgi göstermesini planlıyorum" diye konuştu.
Cranston'un Türkiye'deki destekçisi ise "Parkinson Hastalığı Derneği" yönetim kurulu ile yönetim kurulu üyesi Okan Doğu oldu.
Proje kapsamında, Moğolistan, Çin Halk Cumhuriyeti, Vietnam, Kamboçya, Japonya, Fiji, Singapur, Avustralya, Brunei Sultanlığı, Malezya, Bangladeş, Nepal, Tayland, Sri Lanka, Maldivler’de koşan Cranston Türkiye’den sonra 28 ülkede daha koşacak.
(BB) (FOTOĞRAFLI)