Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA'da, apandisit ameliyatı sırasında doktorun kasık ana damarını parçaladığı ileri sürülen 13 yaşındaki A.S.T., bir saatte üç operasyon geçirdi. Kalbinin durduğu, müdahaleyle hayata döndürüldüğü ve iç organlarında hasar oluştuğu belirtilen A.S.T., ambulans helikopterle İzmir'e sevk edildi. Yakınları ilgili yerlere şikayetçi olurken, İl Sağlık Müdürü doktorla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti.
Kentin merkez ilçesi Menteşe'de yaşayan A.S.T., geçen hafta şiddetli karın ağrısı şikayetiyle ailesinin gözetiminde hastaneye başvurdu. Yapılan kontrolün ardından A.S.T.'ye apandisit teşhisi konuldu. Çocuk Cerrahisi Servisi Doktoru Prof. Dr. S.D. tarafından ameliyata alınan A.S.T., dört saat süren operasyonun ardından Çocuk Cerrahi Servisi'ne götürüldü. Operasyondan yaklaşık sekiz saat sonra kan değerlerinin düşen ve karnı şişen A.S.T., ikinci kez ameliyata alındı. Operasyonda A.S.T.'nin kasık bölgesindeki ana damarın iddiaya göre ilk ameliyat sırasında parçalandığı ortaya çıktı. Ana damarı dikilen ve dört saatlik ikinci operasyonun ardından servise alınan A.S.T.'nin durumu bir süre sonra tekrar ağırlaştı. Böbreklerinin çalışmadığı gerekçesiyle Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırılan A.S.T.'nin zamanla durumu daha da kötüye gitti. Bunun üzerine akşam üçüncü kez ameliyata alınan A.S.T., yaklaşık 3.5 saat süren operasyonun ardından bir kez daha Dahiliye Servisi Yoğun Bakım Ünitesi'nde kaldırıldı. Burada kalbi duran A.S.T., doktorlar tarafından yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü. A.S.T., daha donanımlı olan İzmir Ege Üniversitesi'ne ambulans helikopterle sevk edildi. A.S.T.'nin sağlık durumunun iyiye gittiği ancak hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. A.S.T.'nin ailesi ilk operasyon sırasında doktorun ihmali bulunduğu gerekçesiyle Muğla Sağlık İl Müdürlüğü, Muğla Tabip Odası Başkanlığı ve Muğla Valiliği'ne şikayette bulundu. Çocuklarının başından ayrılamayan aile ayrıca Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.
Olayı doğrulayan Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, "Ameliyat sırasında damar kesilmesi olmuş. Yaşanan olay talihsizlik. Kanama durdurulamamış. Bazı ameliyatlarda böyle şeylere rastlıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak doktor hakkında soruşturma başlattık" dedi.

FOTOĞRAFLI