Sinan HARMANCI / AMASYA, () - AMASYA İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan iki proje Yavuz Selim Meydanı'nda vatandaşlara anlatıldı.
Amasya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından iki yeni proje hizmete başladı. 'Trafikte Çocuklar Güvende' ve 'Martılar Amasya'da' sloganıyla bisikletli polis timi projeleri Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen törenle hizmete başladı. Projelerin tanıtım töreni öncesinde Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri öğrencilere trafik dedektifleri kimlik kartı, broşür, boyama kitabı, boyama kalemi, anahtarlık ve eğitici yapıştırmalar dağıttı.
Projelerin tanıtım töreninde konuşan Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay,  trafikte yaşanan olumsuzluklar ve yapılan hatalar nedeniyle çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini belirterek şöyle dedi:
"Amasya Üniversitesince ilimizin değişik noktalarında yapılan sayım ve analizlerde, aracında çocuk bulunduran sürücülerin sadece yüzde 7.5 oranında çocuklarını çocuk koltuğunda oturttuğu, geride kalanların ise savunmasız ve serbest şekilde oturduğu tespit edilmiştir. Yine aynı çalışmada, erkek sürücülerin sadece yüzde 5,85 oranında çocukları çocuk koltuğunda oturttuğu, kadın sürücülerde bu oranın %19,57 olduğu görülmüştür. Bu amaçla bugünden itibaren çocuklar trafik mağduru olmasın ve üzülmesin düşüncesiyle 'Trafikte çocuklar güvende' projesini hayata geçiriyoruz." 
Emniyet Müdürü Artunay, ayrıca 'Martılar Amasya'da' sloganıyla kurdukları 'Bisikletli Polis Timi'ni de tanıttı.
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ise, "Amasya bir açık hava Müzesi niteliğinde. Kentin tadını güzelliğini araçlarla çıkaramazsınız. Amasya’yı gezerken mümkün mertebe çocuklarınızın elinden tutup, araçsız bir şekilde bu şehrin içinde dolaşarak, bu şehrin tadını çıkarmaya çalışın. Bu nedenle yeni bir proje faaliyete geçiyor" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI