Sinan HARMANCI/ AMASYA,() - DİYARBAKIR’da geçen Şubat ayında şehit düşen Jandarma er Recep Bodur’un adını taşıyan çeşme Amasya'da törenle açıldı. Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Yolyanı Köyü'nde yaşayan şehidin ailesine yeni ev yapılacağını söyledi.
Geçen Şubat ayında Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Er Recep Bodur'un adını taşıyan çeşmenin açılışı Amasya'nın merkeze bağlı Yolyanı Köyü'nde yapıldı. Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz ve protokol üyelerinin yer aldığı açılışta şehidin annesi Güldane (48) ve babası Halil Bodur'da (53) yer aldı. Törende konuşan Vali İbrahim Halil Çomaktekin, "Allah ve mukaddes değerler uğruna, ulvi değerler uğruna vatan için canlarını feda ettiler. Yolyanı’nın en kıymetli evladı artık şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimiz şehitlerimizi her zaman dualarında ve kalplerinde yaşatacaktır. Devlet olarak şehitlerimizin aziz hatıralarını çeşmelerde, okullarda, caddelerde, kamu kurum ve kuruluşlarda yaşatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Açılış sonrasında Vali Çomaktekin, şehit er Bodur’un kardeşi 9 yaşındaki Muhammed Bodur'a bisiklet hediye etti. Törenin ardından Şehit Jandarma Er Recep Bodur kabri başında dualarla anıldı. Vali Çomaktekin, İl Özel İdaresi şehidin ailesini yeni bir ev yaptırılacağını belirterek, evin yapılacağı arazisinde incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI