BARTIN Platformu, tarihi ve turistik ilçe Amasra'da kurulması planlanan termik santral projesi için çevre düzeni planlarında yapılan değişikliklere 12 bin imza ile itiraz etti.
Amasra'da Gömü ve Tarlaağzı Köyleri sınırındaki Çapak Koyu'nda yapılması planlanan 1320 megavat gücündeki termik santral, kalker ocağı ve kül depolama sahası ile liman projeleri için verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu' kararı ardından, çevre düzeni planlarında da değişiklikler yapıldı. 'Zonguldak-Bartın-Karabük 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı' ile 'Bartın ve Bartın Kıyı Kesimi Planlama Alt Bölgesi 1/25 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda, söz konusu projelerin gerçekleşmesi için yapılan değişikliklerin iptali için Bartın Platformu kampanya başlattı.
Bartın Platformu, söz konusu değişikliklere itiraz için Bartın ve Amasra'da standlar kurdu. Çevre düzeni değişikliklerine itiraz için 12 bin imza toplandı. Bartın Platformu üyeleri, 12 bin imzayı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim etti. Müdürlük önünde platform adına açıklama yapan Avukat Oktay Yalçın, "Yöre ekonomisi için tehdit olan, Amasra’da turizmi bitireceği bilinen, 100 bin insanın kullandığı içme suyunu tüketecek olan, bölgede balıkçılığı sona erdireceği öngörülen, ayrıca 6 bin dönümlük doğal meşe, kayın, güngen ormanını yok edecek olan termik santralin çevre düzeni planlarında yer almasını sağlayan bu değişikliğin iptal edilmesi gerekmektedir" dedi.
Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin de "Atalarımızdan bizlere yadigar kalan kavşak suyunun yok olmaması için elimizden geleni yapacağız. Bunun için mahkemeye başvurduk. Santralin kurulmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI