Nedim KOVAN/ ORDU, () - ORDU'nun Altınordu Belediyesi Meclisi aldığı bir kararla trafiğe kapalı caddelerde çay ocağı, kafe ve pastane gibi işletmelerin yolu kapatmamak kaydıyla kaldırımı, günlük metrekaresi 2.5 TL'den kullanmalarına izin verdi. Belediye Başkanı Ak Partili Engin Tekintaş, "Karara uymayıp, işgaliye ödemeden kaldırımı işgal edenlere cezai işlem uygulanacak" dedi.
Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde belediye meclisi kentte trafiğe kapalı cadde ve sokaklarda yayalar tarafından kullanılan kaldırımın günlük metrekaresi 2.5 TL'den kullanılması yönünde bir karar aldı. Cadde ve sokaklardaki yolu açık bırakmak kaydıyla kaldırımı esnafa kullandırabileceklerinin altını çizen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "İşgaliyenin belli bir bedeli var. Metrekaresi günlük 2.5 TL. Kabul eden esnafa izin veriyoruz, kabul etmeyen kaldırımı işgal edemeyecek. Bir yerde hukuki çerçevede elde ettiğimiz geliri başka bir alanda yatırıma çeviriyoruz. Bana 186 bin kişi yetki vermiş, bu yetkiyi şahsen kullanıp 'al sana bağışladım' gibi birşey olmayacaktır. Karara uymayanlara cezai müeyyide uygulanacak. Önce ikaz edilecek, ikinciye para cezası, daha sonra kapatma uygulanacak" dedi.
Pastane, çay ocakları, kafe gibi yerlerde belli bir alanı kullanabilme müsadesiyle Belediye Meclisi'nin karar aldığını, diğer yerlerde işgaliyeye müsade etmeyeceklerini kaydeden Tekintaş, "Burada da şartımız şu; işgaliye ücreti ödenerek gösterdiğimiz alan dışına çıkmamak kaydıyla bu yerine getirilecek. Aldığımız kararın uygulanmasında herhangi bir olumsuzlukta bulunulmasını istemiyoruz. Çünkü bunun cezai müeyyidesini ve ardından kapatma kararıyla bunu yürüteceğimizi ifade ediyoruz" diye konuştu.
Kararı almadan önce esnafla da toplantı yaptıklarını, bu konuda kamuoyu ve sivil toplumdan destek beklediklerini belirten Engin Tekintaş, "Bu uygulamayı bir yıl sonra göreceğiz. Bir yıl sonra bu işgali yapanlar dahi 'şimdi doğru oldu' diyecekler. Çünkü milletten bu tepkiyi alıyoruz, almaya da devam ediyoruz. Hedefimiz bu şehirde herkesin hakkını hak ettiği şekilde ona iade edebilmek. Burada kişisel kayırma asla yok. Herkese eşit mesafedeyiz, beklentimiz de bize kamuoyu ve sivil toplum desteğidir" dedi.

FOTOĞRAFLI