Hakan KABAHASANOĞLU / GİRESUN, () - GİRESUNLU yazar Murat Akyol, Amazonların hayatını ve Altın Post’un hikayesini yazdığı, 'Altın Post ve Amazonların Gözyaşı' adlı kitabının tanıtımını Giresun Adası’nda gerçekleştirdi. Herkül kıyafeti giyen Akyol’a, temsili Amazon kadın ile bir başka Herkül eşlik etti.
'Sıradışı bir romanın sıradışı tanıtımı' etkinliği ile Giresun Adası’nda, 'Altın Post ve Amazonların Gözyaşı' adlı kitabını Herkül kıyafeti ile tanıtan yazar Murat Akyol, mitoloji ve tarih seven insanların kitaba ilgi göstereceğini ümit ettiğini söyledi. Eski adı Aretias olan Giresun Adası’nın kutsal bir ada ve Altın Post hikayesinin geçtiği yerlerden birisi olduğunu kaydeden Akyol şöyle dedi:
"Binlerce yıl önce Amazonlar burada yaşadı. Onların yaşantılarını yazmaya çalıştık. Tarihi bilgilerden faydalandık. Yabancılar ilk çağlarda bölgede koloniler kurmuş. Fındık ticareti yapılmış zengin bir yer Giresun. Ama bu zenginlikleri iyi anlatamıyoruz. Bu roman belki tanıtımına yardımcı olur. Özgün ve akıcı bir roman olduğunu düşünüyorum, umarım çok kişi tarafından okunur."
Giresun Turizm Altyapı Hizmet Götürme Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner de, adada tarihi bir ana şahitlik ettiklerini dile getirdi. 
FOTOĞRAFLI