YILLARDAN bu yana lösemi ile mücadele eden, yaşayabilmesi için aranan iliği Almanya’da bulunan ancak donörün son anda vazgeçmesi ile adeta ölüme terk edilen 11 yaşındaki Sebahattin Utkuoğlu kurtarılamadı.
İstanbul Avcılar’da oturan iki çocuk annesi Fadime Utkuoğlu, 8 yıl önce eşinin vefat etmesi üzerine kızı Medine ve oğlu Sebahattin ile ile yaşam mücadelesi vermeye başladı. Sürekli rahatsızlanan oğlu Sebahattin'i tedavi ettirmek için hastane hastane götüren Fadime Utkuoğlu'na lösemi teşhisi konularak ilik nakli gerektiği belirtildi. Avcılar’daki Tahtakale Mahallesi’nde bir yakınlarına ait 2 odalı evde çocukları ile oturan Fadime Utkuoğlu, geçen yıl fenalaşan, doktorların Türkiye'deki aramalara rağmen bulunamadığı ilik nakli için zamanın giderek daraldığı belirtilen oğlu için kızı ile birlikte kan örneği verdi. Ancak, anne ve kızının ilikleri Sebahattin ile uyuşmadı. 
Uzun süre yoğun bakımda kaldığı için geçen yıl Avcılar'daki Necdet Semker İlkokulu'nda devamsızlıktan sınıfta kalan 3'üncü Sebahattin Utkuoğlu'na, bakanlığın 'Evde Okul Projesi' kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü evde ders vermeye başladı. Okul öğretmenleri Hüseyin Kaçmaz, Sebahattin Utkuoğlu'na haftada 10 saat Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi dersleri verdi.
Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, geçen sömestr tatilinde Sebahattin Utkuoğlu’nun evine giderek karnesi ile hayalini kurduğu tableti hediye etti.
ANNENİN KORKTUĞU BAŞINA GELDİ
Hasta oğlunun tedavisi için kıvranan anne Fadime Utkuoğlu, uzun aramalardan sonra oğlu için Almanya'dan uygun ilik bulunduğunu ancak, vericinin Ocak ayının sonlarında bilemedikleri nedenle vazgeçmesi ile yıkıldığını anlattı. Ailenin iddiasına göre, Sosyal Güvenlik Kurumu, ilik nakli için donöre 5 bin 500 TL ödedi. İlik için geri sayım başlarken, Alman donörün bilinmeyen nedenle son anda ilik vermekten vazgeçmesi ile oğlunu yaşatmak için çırpınan anne Fadime Utkuoğlu yıkıldı.
Devletin verdiği evde bakım aylığı ve Avcılar Kaymakamlığı'nın yardımları ile sürdürmeye çalışan Fadime Utkuoğlu, geçen şubat ayında "Zaman hızla tükeniyor. Her geçen gün Sebahattin'in aleyhine. Bu gidişle korkarım yeniden ilik bulunsa bile kalınmış olacak. Alman donör için devletin para ödediğini biliyoruz. Ancak son anda vazgeçmesi ile yıkıldık. Yeni bir ilik bulunsa bile geç kalınmasından korkuyorum” dedi.
Durumu giderek ağırlaşan Sebahattin Utkuoğlu, önceki gün yaşama veda etti. Utkuoğlu'nun cenazesi Tahtakale Mahallesi'ndeki Şükriye Yoluç Camii'nde kılınan namazdan sonra toprağa verilirken, annesi gözyaşlarına boğuldu.

FOTOĞRAFLI