Ömür AVCI- Fatih TURAN/TRABZON, () - TÜRK iş dünyasının tanınmış isimlerinden, uzun yıllardır taşımacılık ve nakliyat sektöründe hizmet veren, Trabzonspor’un ilk başkanı Ali Osman Ulusoy son yolculuğuna uğurlandı.
İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede dün 87 yaşında hayatını kaybeden Ali Osman Ulusoy için ilk tören Trabzon’un Söğütlü mevkiindeki şirketi Hassoy önünde yapıldı. Cenaze, daha sonra Meclis Başkanlığı yaptığı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) önüne getirildi. Burada bir konuşma yapan kardeşi Sefer Ulusoy, “Ali Osman Ulusoy gerek kişiliği, gerekse çalışmalarıyla her zaman örnek olmuş bir insandı. Bize yol gösteren, kendisini bu ülkeye ve Trabzon’a adamış ağabeyimizi kaybettik. Her zaman ailesine, milletine ve vatanına sahip çıkmış bir kişilikti” dedi.
TTSO Yönetim kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise, “Bu hafta onun başkanlığında meclis toplantımızı yapacaktık. Ama ne yazık ki meclis toplantımızı bu törende yapıyoruz. 32 yıldır odamızın meclis başkanlığını yapan, ömrünü Trabzon’a ve Türkiye’ye adamış, şehrimizin ve ekonomimizin gelişmesine ailesiyle birlikte büyük katkılar sağlamıştı” diye konuştu.
Ali Osman Ulusoy’un cenazesi Atatürk Alanı’ndaki şirket merkezinin önünde yapılan törenin ardından İskenderpaşa Camisi’ne götürüldü. Ali Osman Ulusoy’un eşi Zehra Ulusoy, kızı Hülya Ulusoy, kardeşleri Sefer ve Yılmaz Ulusoy, yeğenleri Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy taziyeleri kabul etti. Kızı Hülya Ulusoy, Trabzonspor ve Türk bayrağına sarılı tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Haluk Ulusoy da taziyelerin kabulü sırasında sık sık gözyaşlarına engel olamadı.
Cenaze namazına Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, eski bakanlardan Yaşar Okuyan, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo – mavili kulübün eski başkanlarından Nuri Albayrak, Salih Erdem ve Mustafa Günaydın, işadamları, spor ve siyaset dünyasından isimler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ne götürülen Ali Osman Ulusoy’un cenazesi, daha sonra toprağa verilmek üzere Of ilçesine gönderildi. Bu arada cenaze için gönderilen yüzlerce çelenk, cami avlusuna sığmayınca caddeye sıralandı.
ALİ OSMAN ULUSOY KİMDİR?
1927 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğan Ali Osman Ulusoy, Ulusoy şirketinin Trabzon’daki temsilcisi olarak yaşamını sürdürdü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere bir çok sivil toplum örgütünde görev aldı.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın 32 yıldır Meclis Başkanlığı görevini yürüten Ali Osman Ulusoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) 20 yılı aşkın süreyle Başkan Vekilliği görevinde bulundu.
DEİK Türk - İran İş Konseyi’nin kuruluşundan günümüze kadar Başkanlığını yürüten Ulusoy, Trabzonspor’un kurucu üyeliği ve ilk başkanlığını da yaptı. Ulusoy, TOBB Başkanvekili olarak Bakü - Ceyhan boru hattı projesinin hayata geçirilme evresinde 1997 yılında Tiflis’te düzenlenen törenlerde Türkiye adına sözleşmelere imza koydu.

FOTOĞRAFLI