Görkem ÇANCI/ ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde yerleşik yaşayan yabancılara, Alanya Müftülüğü tarafından iftar yemeği verildi.
Alanya Müftülüğü tarafından ilçede yaşayan yerleşik yabancılara her yıl verilen iftar yemeği, bu yıl Yeni Cami'de düzenlendi. Yemeğe, Antalya Müftüsü Osman Artan, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve çok sayıda yerleşik yabancı katıldı. İftar saatinin gelmesiyle birlikte yemeklerini yiyen yabancılar, organizasyonu düzenleyen müftülük görevlilerine teşekkür etti.
Alanya'ya yerleşen yabancılara örf ve adetlerimizi göstermek adına her yıl iftar daveti verildiğini belirten İl Müftüsü Osman Artan, "Amacımız kardeşlerimizle kaynaşmayı sağlamak ve bizim yaşadığımız bu güzelliklerin onlar tarafından da yaşanmasını temin etmektir" dedi.
İftar davetiyle Alanya'daki hoşgörü tablosunu ortaya koyduklarını belirten Alanya Müftüsü Mustafa Topal ise "Alanya'ya yerleşen yabancı dostlarımızın yalnız olmadıklarını, onlarla iç içe yaşadığımızı göstermek adına ve kendilerini aramızda yabancı görmemelerini sağlamak için verilen bu iftarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI