Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde HES'lerle mücadeleyle gündeme gelen Alakır Vadisi'nde yaklaşık 10 yıldır doğal yaşam sürdüren  Tuğba- Birhan Erkutlu çiftinin, HES firmaları ve HES'leri destekleyen bazı köylülerin tehditlerine maruz kaldığı olaylardan biri de önceki gece gerçekleşti. Evlerinin önünde bir araçtan 7- 8 el ateş edildiğini iddia eden çift, jandarmaya şikayette bulundu.
Kumluca'nın kırsal bölgesi Kuzca'ya yaklaşık 10 yıl önce İstanbul'dan taşınıp doğada bir yaşamı tercih eden Tuğba- Birhan Erkutlu çiftinin, Alakır Nehri üzerinde 4'ü tamamlanan 4'ü de planlama aşamasındaki HES'lerle mücadelesinde önceki gece silah sesleri duyuldu. Bazı HES yöneticileri ve onları destekleyen köylüler tarafından çeşitli zamanlarda tehdit edilen ve karşılıklı farklı içerikli şikayetlerin de konu olduğu kırsal alanda Erkutlu çifti, tehdit içerikli birçok olaya şahit olduklarını anlattı.
MAHKEME KARARIMA UYULMUYOR
Erkutlu çifti, HES'lerle mücadelede birçok hukuki zafer alınmasına, Alakır Nehri'nin tamamıyla Danıştay tarafından 1'inci derecede doğal sit alanı ilan edilmesine rağmen Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun bir yılı aşkın süredir bu kararı uygulamadığını söyledi. Kararın uygulanmamasının suç olduğunu kaydeden çift, Alakır Nehri'ndeki doğal yaşamın korunması adına yürüttükleri bu mücadelede tehdit ve çirkin iftiralara da maruz kalmaya devam ettiklerini açıkladı.
EVLERİNİN ÖNÜNDE ATEŞ AÇTILAR
Önceki gece yarısı saat 01.00 sıralarında uyurken kapılarının önüne gelen bir araçtan 7- 8 el ateş edildiği ve aracın hızla uzaklaştığını belirten Birhan Erkutlu şunları söyledi:
"Aracı ya da şahısları tespit edemedik. Bu olay, Alakır Vadisi'ndeki canlıların yaşamını terörist şirketler ve onların destekçisi olan yetkililerden korumaya çalışan Birhan ve Tuğba'ya yönelik şiddetin boyutunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bizler iyiyiz. Hiçbir şey bizi korkutamaz ve yıldıramaz. Alakır Vadisi'ndeki masum, savunmasız milyonlarca canlının adına yürüttüğümüz bir yaşam mücadelesi bizimkisi. Mücadeleye devam." 
Erkutlu çifti olaya ilişkin Kumluca İlçe Jandarma Komutanlığı'na şikayette bulunurken, Alakır Nehri Kardeşliği üyeleri ise bir açıklama yaparak ateş ederek kaçan kişi ya da kişilerin bulunarak cezalandırılmasını istedi.

FOTORĞAFLI