KOCAELİ’nin Darıca İlçesi'nde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda bugün 5 Eylül Uluslararası Akbabalar Farkındalık Günü etkinliği kapsamında hayvanat bahçesine gelen ziyaretçiler akbabaların kafeslerine girerek kendi elleriyle akbabaları besledi.
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda 245 ayrı türden 3 bin binin üzerinde hayvanın yanı sıra 600 ayrı türden 8 bin bitki bulunuyor. Başta Kocaeli olmak üzere İstanbul, Bursa, Eskişehir'in yanı sıra diğer civar illerden de turlarla ziyaretçi gelen Darıca Kuş Cenneti Hayvanat ve Botanik Bahçesi'nde 5 Eylül Uluslararası Akbabalar Farkındalık Günü kapsamında etkinlik düzenlendi. Parka gelen ziyaretçiler burada koruma altında bulunan Kara, Mısır ve Karga Başlı Akbabaların bulunduğu kafeslere girerek etkinlik kapsamında elleriyle akbabaları besledi. Ayrıca etkinlikte palyaçolar tarafından çocukların yüzleri boyandı ve akbaba kostümü giyen bir animasyon görevlisiyle anı fotoğrafı çektirdi. Etkinlik kapsamında akbabaların beslendiğini söyleyen Darıca Hayvanat Bahçesi Eğitim Müdürü Gökmen Aydın, şöyle dedi:
"Bugün 5 Eylül Uluslararası Akbabalar Farkındalık Günü. Avrupa’da birçok hayvanat bahçesinin, birçok doğal alanın kutladığı bir gün. Biz de ülkemizde kutlayan tek kurumuz. Burada amacımız çocuklarda akbabalara karşı farkındalık ve ilgi açısı oluşturmak. Çünkü ülkemizde de yaşayan örneğin kara akbabası mevcut ama birçok avcı tarafından vurulan ya da çeşitli doğa olayları sonucunda artık tükenme tehlikesi altına girmiş durumda. Parkımızda 3 önemli tür var. Bunlar Mısır Akbabası, Kara Akbaba ve Karga Başlı Akbaba. Ayrıca uzman rehberlerimiz etkinlik kapsamında gezenlere akbabalarla ilgili bilgiler verdi."

FOTOĞRAFLI