Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Fethullah Gülen ve darbe girişimine katılanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Denizli Adalet Sarayı'na giden Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Fethullah Gülen ve darbe girişimine katılanlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunu Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'e veren Tin, Fethullah Gülen ve darbe girişimine karışanların Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezalandırılması için soruşturma yapılıp haklarında kamu davası açılmasını istedi.
Darbe girişiminin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve bu Meclis'in onurlu bir üyesi olarak şahsını da hedef aldığını belirten Tin, şöyle dedi:
"Kendilerine Yurtta Sulh Konseyi adını veren bu terörist cunta grubu, darbe girişiminin başarıya ulaşması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin feshine karar vermiştir. Darbecilerin bu eyleminden dolayı, TBMM'nin onurlu bir üyesi olarak ben de doğrudan mağduriyet yaşadım. Milli iradeye karşı yapılan bu alçak darbe girişimi sırasında her ne kadar şahsen TBMM içinde bulunmasam da seçilmiş milletvekili sıfatımla ve sıradan bir vatandaş olarak bu eylemler sebebiyle mağdur oldum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bu zilleti yaşatan şüphelilerden şikayetçi olmak ve darbe girişimine karışan tüm şahısların cezalandırılması amacıyla kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunuyorum."
Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper de, Cumhuriyet savcılarının ve hakimlerinin birçok soruşturma yürüttüğünü belirterek, "Milletvekilimizin suç duyurusunu da işleme koyacağız. Halkımızın adalete güvenmelerini istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI