İLK DEFA AÇIKLIYORUM
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Alanya’da esnafla bir araya geldi. Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıda konuşan Mehmet Ali Şahin, 2002’de kurulduğundan beri Ak Parti’de görev aldığını ve çeşitli görevleri yürüttüğünü belirtti. Geçmişte partisinin kapatılmasının gündeme geldiğini hatırlatan Mehmet Ali Şahin, "Bugün açıklamakta bir sakınca kalmadı diye düşünüyorum ve ilk defa Alanya’da açıklıyorum. Anayasa Mahkemesi'nde Ak Parti'nin kapatılması için açılan davada karar haftası gelmişti. Biz Anayasa’ya ve yasalara aykırı bir iş yapmadığımıza ve kapatılma kararının açılmasını hak etmediğimize yürekten inanmıştık. Ama olur ya partimiz kapatılabilirdi. Biz çekip gidecek miydik? Kapatılınca bu ülkeyi hükümetsiz mi bırakacaktık?" dedi. 
HÜKÜMET KURMA GÖREVİ BANA VERİLMİŞTİ
Kapatılma konusu gündeme gelince dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini çağırdığını anlatan Şahin, şöyle dedi: "Sayın Erdoğan bize ‘Kapatılabiliriz, her ihtimale hazırlıklı olmalıyız. Umudumuz bu kararın ret edilmesi, ama kapatılma kararı da verilebilir. Sizden bir isteğim var. Şu anda kurulmuş bir siyasi parti var. Onu, tüzüklerini kendi görüşlerimize göre yeniden dizayn edelim, hazırlıkları yapalım. Eğer hafta sonu Ak Parti’nin kapatılmasına karar verilirse, Mehmet Ali bey siz yeni hükümeti kuracak kişi olarak görevlendirileceksiniz. Lütfen Bakanlar Kurulu listesini hazırlayınız’ demişti. Evet, partimiz kapatılma kararına doğru giderken Bakanlar Kurulu listesini bile hazırlamıştık. Biz Türkiye’yi hükümetsiz bırakamazdık. Biz bu vesayet odaklarına pabuç bırakamazdık ama bir oyla kapanmadık. Daha sonra yasayı değiştirdik parti kapatmayı zorlaştırdık."
MİKROFONUN AZİZLİĞİNE UĞRADI
Konuşması sırasında mikrofonların arızalanması sonucu birçok kez konuşması kesilen Şahin, “Çocuklar, birileri parazit yapıyor. İşte demokraside de bu tür parazitler yapıldı. O yüzden sıkıntılar yaşadık. Parazit yapmayın. Biz bu demokrasiye müdahale anlamına gelen parazitleri konuşurken, benim ses düzenime de böyle müdahaleler olmasın lütfen" ifadelerini kullandı.
Konuşma boyunca 4 kez mikrofon değiştiren Mehmet Ali Şahin, sorunun devam etmesi üzerine, "Öğretmenevi’nin ses düzeninde sorun var. Bunu da inşallah kısa sürede düzelteceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI