Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - İZMİR'de yerel seçim yenilgisinin faturasını il yönetiminin görevden alınmasıyla ödeyen Ak Parti, cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı olamadı. Yeni yönetim, ilçe yönetimlerini mercek altına alırken teşkilatlardan sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan, “Başarılı olanlarla yola devam edeceğiz" dedi.
İzmir'de Ak Parti'nin teşkilatlardan sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Yunus Kalkan oldu. Kalkan, yerel seçimin yorgunluğunu atamadan cumhurbaşkanlığı seçimine giden ve İzmir'de başarılı olamayan ilçe yönetimlerini mercek altına aldı. İlçeleri ziyaret eden Kalkan, 15 Eylül'e kadar sürecek çalışmanın sonunda görevden almalar da olabileceğini belirterek, şöyle konuştu:
"Eski partiliyim ancak görev almadığım süre içinde partiye yeni katılan arkadaşlar oldu. İlçe yönetimlerini ziyaret ediyorum. Gece yarınlarına kadar çalışıyorum. Amacım fotoğraf çekmek. İlçe yönetimleri 'biz yapamıyoruz' derse o taktirde değerlendirmemiz olacak. Başarılı olanlarla devam edeceğiz. Başarı kriterlerimiz de gayret, yorgunluk, partiye bağlılık, teşkilata uygunluk bunların hepsini bir şekilde değerlendiriyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI