GÖNÜL Köprüsü Platformu kapsamında Diyarbakır'a gelen AK Parti İstanbul İl Başkanı Ömer Temurci, birlik ve kardeşlik mesajı vererek, "Kardeşlik aksiyona dönüşmeden hiçbir değer ifade etmez. Hareket etmek, sahada olmak, birbirini hissetmek için Diyarbakır'dayız" dedi.

12 Mayıs günü PKK'lıların bomba yüklü kamyoneti patlaması sonucu yaşamını yitiren 16 kişinin yaşadığı Tanışık, Küçükkadı ve Karabaş köylerinde Gönül Köprüsü Platformu tarafından öğrencilere kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. Beraberindeki il yöneticileriyle birlikte dağıtım törenine katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Karabaş Köyü'nde bir öğrencinin adının Recep Tayyip olduğunu öğrenince kendisiyle bir süre özel ilgilendi.

Ak Parti heyeti, PKK'lı teröristlerin Dürümlü Mezrası'nda bombalı kamyonetinin patlatılması sonucu hayatını kaybeden 16 kişinin yakınlarını bulunduğu Tanışık Köyü'nü ziyaret ederek başsağlığında bulundu. Tanışık köylülerle bir araya gelen Temurci, bu coğrafyaya barış gelmesi için dua ettiklerini belirterek, "Bugün kim ne söylerse söylesin, Türkiye'de artık söylemin eyleme geçmesi lazım. Kardeşlik önemli. Bizi yaradan kardeş kılmış, kim ayırabilir ki? Bu kardeşlik, söylemden eyleme geçecekse, biz sahada mutlaka hep birlikte olmalıyız.

Kimsesizin yanında olmalıyız, haksızlığa uğramış, zulme uğramış herkesin yanında olmalıyız. Bugün eğer Tanışık Köyü'nde ölen kardeşlerimiz için Fatiha okumaya gelmişsek, bizi bir araya getiren değerlerin ne olduğunu bu toplumun yeniden okuması ve anlaması lazım. Yardım yaptık, birçok iş başardık, hepsi gözümüzün önüne geliyor ama bu topraklara ayak bastığımızda, ellerimizi açıp, rabbimize, bu topraklara huzur, barış, kardeşliği getir, bu topraklarda birlik ve beraberliğimiz güçlü olsun diye dua ediyoruz" dedi.

'KÜRDÜ, TÜRKÜ AYIRMADAN HERKESE ZULMEDEN, BİZİM DÜŞMANIMIZDIR'

Temurçi, Gönül Köprüsü Platformu'nun bir siyasi proje olmadığına vurgu yaparak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Diyarbakır ne kadar İstanbul ise, İstanbul o kadar Diyarbakır'dır' diyerek yola çıktığımız bir projedir. Bu topraklarda herkes kendine yakışanı yapacaktır. Bu topraklarda eline silah alan, bizim insanımızı öldüren Kürdü, Türkü ayırmadan herkese zulüm eden, bizim düşmanımızdır. Bizler kardeşiz, birlikteyiz dediğimizde, insanlarla kucaklaştığımızda bu coğrafyanın artık daha fazla kardeşliğe ihtiyacı olduğunu, biz kurban bayramı vesilesiyle tekrar hatırlamış olduk. Önümüzdeki süreçte de elbette bunları devam ettireceğiz. Gönül Köprüsü Platformu olarak 20 bin aileye yardım yaptık. bunları hep birlikte yapıyoruz.

İnşallah önümüzdeki dönemde sanatçılarımız, fikir adamlarımız, işadamlarımız, siyasetçilerimiz bölgeye gelecek, bölgenin her yerinde öleceksek birlikte öleceğiz, yaşayacaksak da birlikte yaşayacağız. Eğer bu duygu ile hareket edersek, bizi ne terör, ne kardeşliğimize kastedenler, bize bu toprakları dar edemezler. Mutlaka bu topraklarda zalimleri söküp atacağız. Bu duyguyla buralardayız. Kardeşlik aksiyona dönüşmeden hiçbir değer ifade etmez. Hareket etmek, sahada olmak, birbirini hissetmek için Diyarbakır'dayız. Demokrasi, özgürlük bizim için vazgeçilmezdir.

Ama vazgeçemediğimiz bir şey daha var, vatanımız. Bu vatanın bir karış toprağını, bu vatanlara kastedenlere vermeyeceğiz. Onu da Kürt Türk ayrımı yapmadan hep birlikte yapacağız. Kürt'tür vatanına düşmandır, Türk'tür vatanına düşmandır. Öyle Kürt'ün de öyle Türk'ün de bizim için hiçbir anlamı yok. 15 Temmuz bunun en önemli göstergesidir. Ben Diyarbakırlı, Mardinli, İzmirli, Rizeli kardeşlerimle İstanbul'da sokaklara çıkıp, yürüdüm."

FOTOĞRAFLI