Edip TEKİN/BURSA, () - BURSA’da Huzur Hareketi Sözcüsü Avukat Cüneyt Bülent Şeker, bazı hakim ve savcıları 'paralelci' oldukları iddiasıyla Adalet Bakanlığı’na şikayet ettiğini öne sürdüğü AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun’u, Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet etti.
Bursa Adliye Sarayı önünde Huzur Hareketi adına açıklama yapan Cüneyt Bülent Şeker, yargı mensuplarına karşı haksız şikayet, suç uydurma, hakaret yapılması ile ilgili AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun hakkında Bursa Cumhuriyet Savcılığına suç ihbarında bulunduklarını söyledi. AK Parti’nin Torun yüzünden yıprandığını iddia eden Şeker, Torun’a, 25 yargı mensubunu haksız bir şekilde paralelci olarak şikayet edilip edilmediğini sorduğunu söyledi. Şeker şöyle dedi:
"Cemalettin Torun, Star gazetesinde hakkında çıkan haberlerle ilgili dava açacağını söyledi. Ne yazık ki bu cevaptan tatmin olmadım. Madem Torun bu konuda yargıyı işaret etti, ben de gerçeklerin bir an önce ortaya çıkması için kendisine yardımcı olmak istedim ve konuyu yargıya intikal ettirdim. Paralel yapı, ulusal güvenliğe bir tehdit olarak kabul edilmiştir, bu bağlamda (FETÖ) örgütünün terörist bir örgüt olarak nitelendiği de olmuştur."
'YARGI BAĞIMSIZLIĞINA ÖNEMLİ SALDIRI
Yargı mensuplarına karşı haksız şikayet, suç uydurma, hakaret yapılması ile ilgili Bursa Cumhuriyet savcılığına suç ihbarında bulunan Şeker şunları anlattı:
"Savcı ve hakimlere yapılan bu ithamlar ağır bir suçtur, bunun bir menfaat temini amacı ile yapılması suçu ayrıca ağırlaştırmaktadır. Bu suçun siyasi makam ve mevkiiden doğan gücün kötüye kullanılması sureti ile işlenmesi ise son derece çirkin bir durumdur. Bu olay yargı bağımsızlığına önemli bir saldırı niteliği taşımaktadır."

FOTOĞRAFLI