MERSİN'de Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek isteyen grup, Ak Parti Yeni Şehir ilçesi binasına yürümek isteyince polis gruba müdahale etti.

Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için saat 19.00 sıralarında ellerinde dövizlerle Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden Ak Parti Yenişehir İlçe Binasına doğru yürüyüşe geçti. Önlerinde büyük bir 'Hükümet istifa' pankartı açarak yürüyen grubun önü Ak Parti binasının bulunduğu İnönü Bulvarı girişinde polis tarafından kesildi. Polis araçlarından yapılan eylemin kanunsuz olduğu ve dağılmaları konusunda sürekli anonslar yapıldı. Grup, polisin dağılın uyarılarına havai fişek ve taşlarla karşılık verdi. Grup, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'e gelişi ile ilgili üzerinde fotoğrafının olduğu bilbordu ve çevredeki iş yerlerinin tabelalarını söküp çöp konteynırları ile yola barikat kurdu. Polis, TOMA'lardan tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermiyle gruba müdahale etti.

Müdahale sonrası grup ara sokaklara kaçarken bazı göstericilerin gözaltına alındığı görüldü. Polisin müdahalesinin ardından barikatın arka tarafında tekrar bir araya gelen grubun 'Biji serok Apo' sloganları atmaları dikkat çekti. Polisin gruba müdahalesi devam ediyor.