Aile hekimi sorgulama ve hekiminin kim olduğu işlemleri online olarak öğrenilebilen işlemler arasından bulunmaktadır. Bilindiği gibi aile hekimliği sistemi ile artık her vatandaşımız kendi doktorunu seçebilme hakkına sahip olmuştur. Bu konuda diğer ayrıntılı bilgileri sgkhizmetbilgisi.com sitesinden de alabilirsiniz.

Ülkemizde resmi olarak çalışan doktorlar için online olarak sorgulama yapılması ve bu sorgulama sonrasında doktorlar ile ilgili bilgi alınması mümkündür. İlgili hizmet T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu sağlık hizmet sunucuları uygulaması üzerinden sağlanmıştır. Bu bakımdan doktor sorgulama yapmak için bu uygulamaya giriş yapmanız gerekmektedir.

Doktor sorgulama uygulamasına girdikten sonra doktorun adı ve doktorun soyadı ile birlikte, sistemdeki güvenlik kodunu da girmeniz gerekmektedir. Böylece sistem tarafından sorgulama yapılacak olup, girdiğiniz bilgiler doğrultusunda herhangi bir doktor bilgisinin olup olmadığı yayınlanacaktır. Eğer doktor bulunuyorsa, sonuç sayfasında bu yayınlanacaktır. Doktor sorgulama işlemi için aşağıdaki linkten detaylı bilgiler alabilir ve aile hekiminizin kim olduğunu öğrenebilirsiniz. Sosyal Güvenlik kurumu dltorları sms ile ilaç bilgilendirmesi yapabilmektedir. Bu yönü ile ilaçlarınızı sms ile bilgilendirilme ekranından öğrenmek isterseniz İlaç ile bilgilendirme sayfasını tercih edebilirsiniz. 

SMS İLE İLAÇ BİLGİLENDİRME SAYFASI