Yusuf İBA/AĞRI, () - AĞRI'daki Ahmed-i Hani Havalimanı'ndan Ağrı- İstanbul seferini yapacak olan uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 saat rötar yaptıktan sonra uçuşun iptal edilmesi gerginliğe yol açtı. Görevliler ve özel güvenlikçilerle birbirine giren yolcuların kavgasını polis ayırdı.
Olay, dün Ahmed-i Hani Havalimanı'nda meydana geldi. Ağrı'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na dün saat 17.05'de hareket etmesi gereken THY uçağına buzlanmanın önlenmesi için 'de-icing' olarak adlandırılan işlem uygulanmaya başladı. Ancak bu çalışmanın uzaması üzerine, uçuş ekibinin mesai saati doldu.
Havacılık kuralları gereği uçağın kaptan pilotu mesai dolduğu için sefer yapılamayacağını THY yetkililerine bildirdi. Bunun üzerine uçaktan yolcular ve uçuş ekibi indirilerek otele alındı.
Bazı yolcular ise havalimanında beklemek istedi. Terminalde bekleyen yolcular ile görevliler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Gerginlik sırasında havalimanında görevli güvenlikçilerin yetersiz kalması üzerine olay yerine polis takviyesi yapıldı. Bazı kadın ve çocuk yolcular olaylar sırasında fenalaştı. 

FOTOĞRAFLI