İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - PROFESYONEL 10 fotoğrafçının çektiği Ağrı fotoğrafları, İbrahim Çeçen Vakfı tarafından Antalya'da düzenlenen 'Ağrı'nın Kalbine Yolculuk, Üniversitesiyle Gelişen Kent' adlı sergide buluştu.
Antalya ICF Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde açılan sergiye çok sayıda davetli katıldı. ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş, ICF Airports Genel Müdürü Ersel Göral, ICF Airports Kurumsal İletişim Direktörü Tuğba Soğukpınar, İbrahim Çeçen Vakfı Genel Müdürü Dr. Meral Dinçer, THY İstasyon Müdürü Ömer Durna ve DHMİ Başmüdürü Osman Serdar da sergiye katılan isimler oldu.
15- 30 Eylül tarihleri arasında açık kalacak sergiyi havalimanını kullanan tüm yolcular görebilecek. Ağrı'nın dört bir yanında çekilmiş 1000'den fazla fotoğraf arasından seçilen 62 karenin yer aldığı serginin açılışına, fotoğrafları çeken sanatçılar da katıldı. Kendilerine 'Ankaralı Gezginler Grubu' diyen fotoğrafçı topluluğuna, sergi koordinatörü Timur Özkan önderlik etti. Fotoğrafları Ağrı'yı karış karış dolaşarak çektiklerini belirten Özkan, fotoğrafların hikayesi hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Sergiye destek veren İbrahim Çeçen Vakfı Genel Müdürü Dr. Meral Dinçer de fotoğrafları inceleyenler arasında yer aldı. Dinçer, "Bugüne kadar Ağrı ile ilgili birçok proje gerçekleştiren İbrahim Çeçen Vakfı, bu defa da Ankaralı fotoğraf sanatçılarını davet ederek, Ağrı'yı gezdirdi ve fotoğraflarla tarihi kentin dört bir yanının belgelenmesini sağladı" dedi.
Dinçer, sözlerine şöyle devam etti:
"IC Vakfı'nın Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği bu proje ile deneyimli fotoğrafçılar tarafından çekilen fotoğrafları, 'Ağrı'nın Kalbine Yolculuk, Üniversitesiyle Gelişen Kent' adıyla sanatseverle buluşturduk. Sergiyi Antalya'dan sonra, Ankara, İstanbul, İzmir ve Ağrı'da tekrarlanmasını planlıyoruz."
Sergiye ev sahipliği yapan ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş, Antalya Havalimanı'nı sanatla bütünleşen bir yer haline getirdiklerini söyledi. Bu ve buna benzer sergilerin düzenli yapılacağını kaydeden Keleş, "Havalimanımızı kullanan yerli yabancı binlerce insan burada bu sergileri görme imkanı yakalayacak. Sadace bir havalimanı olmadığımızı, sanat ile bütünleşen bir yönetim tarzına sahip olduğumuzu düzenlediğimiz etkinliklerle gözler önüne sereceğiz" dedi.