DÜNYADA küresel ısınmaya dikkat çekmek için başlatılan 'Dünya Saati' uygulamasına Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi destek verdi. İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İrfan Aslan, "Geleceğe iyi bir çevre bırakma adına iklim değişikliğine 'Dur' diyoruz" diyerek butona bastı ve üniversitedeki tüm binaların ışıklarını söndürdü.
Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından iklim değişikliğine dikkat çekmek ve kısıtlı doğal kaynakların korunmasına yönelik olarak 2007 yılında Avustralya’nın Sidney kentinde başlatılan ve 2015 yılında 172 ülke, 1400’den fazla şehirde yaklaşık 42 bin etkinlikle yürütülen Dünya Saati uygulamasına, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi de dahil oldu. Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin öğrencilerle birlikte merkezi yerleşkede gerçekleştirdiği ışıkların söndürme etkinliğine, Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Ünal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Demirayak, İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Dinçer, akademisyenler, 15’i yabancı toplam 100 öğrenci katıldı.
Çevreci bir bilim yuvası olarak böyle bir etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. İrfan Aslan, geleceği hedefleyen bir üniversite olduklarını söyledi. İyi bir çevre bırakma adına iklim değişikliğine 'Dur' diyoruz diyen Prof. Dr. Aslan, butona basarak üniversitedeki tüm binaların ışıklarını bir saatliğine söndürdü. Prof. Dr. Aslan'ın ışıkları kapattığı anda öğrencilerden oluşan ‘60 +’ rakamının üzerinde mumlar yakıldı.
Üniversitenin yabancı uyruklu öğrencilerinden Brunduli Zaına Bumbesha, “Avrupa’nın en yüksek kentlerinden biri olan Ağrı’da arkadaşlarımızla birlikte bu tür güzel bir etkinlikte yer almanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu etkinlikle küresel iklim değişikliği hakkında farkındalık oluşturduk ve sesimizi duyurduk. Ayrıca buradaki Türk arkadaşlarımızla kültür alışverişi imkanımız oldu" dedi.
Etkinliğe katılan öğrencilerden Yusuf Dizlek, "Farklı kültürlere sahip arkadaşlarımızla böyle bir etkinlikte yer almak mutluluk verici. Gereksiz ışıkları söndürelim, doğayı kirletmeyelim ve dünyamızı koruyalım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI