AFYONKARAHİSAR'da gece yarısı başlayan kar yağışı nedeniyle kent merkezi kar altında kaldı. Kar kalınlığının yarım metreye ulaştığı kentte şehirlerarası yollarda ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Afyonkarahisar'da dün gece başlayıp, sabaha kadar yağan kar kent merkezinde yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Kar kalınlığının yarım metreye ulaştığı kentte yol ve kaldırımlar kar birikintileriyle kaplandı. Valilik kararıyla bugün kent merkeziyle merkeze bağlı köy ve beldelerde okullar tatil edilirken, vatandaşlar da zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor. Afyonkarahisar Belediyesi'ne bağlı ekipler, ana arterlerde gece saatlerinde kar mücadelesine başlarken, dükkanlarının önü karla kaplanan esnaf da kendi çabasıyla temizlik çalışması yapıyor.

Şehirlerarası karayollarının kavşak noktasında yer alan Afyonkarahisar'da, yollar da kardan nasibini alıyor. Dün gece kar yağışı nedeniyle birçok karayolu trafiğe kapatılırken, ekiplerin çalışmaları sonucu sabah erken saatlerde araçların kontrollü geçişine izin veriliyor. Afyonkarahisar Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden gece çıkışlarına izin verilmeyen otobüsler ise yolların açılmasıyla birlikte seferlerine başladı.
Diğer yandan, Afyonkarahisar Valiliği'nin talimatıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde (AFAD) Kar Koordinasyon Merkezi kuruldu. Gece saatlerinden itibaren gelen çağrılara yanıt veren ekiplere karayolları ve sağlık ekipleri de destek veriyor.