Onur BAYRAM/ AFYONKARAHİSAR, () - ANKARA’da 86 kişinin hayatını kaybettiği 186 kişinin de yaralandığı patlama Afyonkarahisar’da KESK’e bağlı sendikalar tarafından protesto edildi. Protestonun sonuna doğru toplanan başka bir grup, ‘teröristlere destek veriyorsunuz’ diyerek KESK üyelerine saldırmaya çalıştı. Gerginliğin büyümesini polis önledi.
Afyonkarahisar’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikalar Ankara’daki saldırıyı protesto etti. Sendikanın bürosunun bulunduğu bina önünde toplanan KESK’e bağlı sendika üyelerine, Afyonkarahisar’daki bazı sivil toplum örgütleri üyeleri ile CHP’liler de destek verdi. Sendika binasından PTT önüne kadar yürüyen yaklaşık 100 kişilik grup burada basın açıklaması yaptı. Yürüyüş ve basın açıklaması sırasında hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Grup, basın açıklamasının ardından PTT binası önünde oturma eylemi yaptı.
Oturma eylemi yapan gruba, çevrede toplanan başka bir grup ‘teröristlere destek veriyorsunuz’ diyerek tepki gösterdi. Oturma eylemi yapanların üzerine yürüyen diğer gruptakiler, 'Asker, polis öldüğünde niye sesiniz çıkmıyor' diyerek saldırmaya çalıştı. Çevik kuvvet ekipleri araya girerken, gruptan oturma eylemine son verip dağılmalarını istedi.
Sayıları bir anda 150’yi geçen diğer grubun önünde kalkanları ile barikat kuran polis, dağılmalarını istedi. Bozkurt işareti yaparak terör örgütü aleyhinde slogan atan grup, bulunduğu yerden geri dönerek ara sokaktan KESK’in bulunduğu binaya ulaşmaya çalıştı. Bir kez daha polisin durduğu grupla polis arasında arbede yaşandı. Polise ve gazetecilere de tepki gösteren grup, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları ile dağıldı.

FOTOĞRAFLI