Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - ADANA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı.
23 Nisan dolayısıyla ilk tören, Adana Valiliği'nin bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene katılmak isteyen vatandaşlar, polis aramasından geçtikten sonra tören alanına alındı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen ile ilk ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı törende, anıta çelenk bırakıldı.
GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ
23 Nisan büyük kutlama töreni ise Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirildi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral S. Bahadır Köse, askeri tören aracına binerek törene katılanların bayramını kutladı.
Protokol sırasındaki askerlerin Türk bayraklarıyla oturduğu törende, 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Coş çeşitli hediyeler verdi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen'in günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptığı ve öğrencilerin şiirler okuduğu törende, Nasrettin Hoca Anaokulu öğrencilerinin sunduğu 'Ispanaklı Yumurta Tarifi' adlı gösteri büyük beğeni topladı. Farklı okullardan öğrencilerin sunduğu halkoyunları, dans ve jimnastik gösterileri de ilgiyle izlendi.

YB(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)