ADANA, () - ADANA'da merkez Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, 17 ay önce başlattığı 'makam araçsız belediye' uygulamasına kendisini de dahil ederek, müdürlerinden sonra kendi makam aracının da satılması için talimat verdi.
30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde Çukurova Belediyesi'ne başkan seçilen Soner Çetin, yaklaşık 400 bin nüfuslu ilçeye hitap eden belediyede makam aracı uygulamasına son verdi. Çetin'in kamuoyuna 'makam aracı saltanatı' olarak da yansıyan eski uygulamaya son vermesi halktan da destek gördü.
BORÇ BİTİNE KADAR MAKAM ARACI YOK
Belediyede makam araçlarını 17 ay önce kaldırarak 'araç havuzu' sistemi başlatan Başkan Çetin, yeni uygulamaya kendisini de dahil edip 01 CHP 01 plakalı Mercedes marka aracın satışı için talimat verdi. Çetin, "Belediyemizde bir buçuk yıl önce başlattığımız makam araçsız sisteme ben de katıldım. Borç bitinceye kadar makam aracı kullanmayacağım" dedi. Kendi özel otomobilini kullanacağını belirten Başkan Çetin şunları söyledi:
"Denebilir ki ‘üç kuruşluk benzinden ne çıkar, devletin parası mı yok?' Doğrudur, Türkiye Cumhuriyeti üç kuruş benzinin hesabını yapmaz, önem de vermez ama, önemli olan bir zihniyete dikkat çekmek, hazineye ve dolayısıyla belediyemize azıcık da olsa tasarruf etmek. Önemli olan kaynakları iyi kullanmaktır, halkın parasını harcarken kendi cebinden çıkıyormuş gibi düşünebilmektir." 
Çetin, başkan seçildikten kısa bir süre sonra 28 binek aracının Çukurova Belediyesi tarafından kiralamasına son vermiş, araçlar şirketlere iade edilmişti. 
FOTOĞRAFLI