ŞEHİT Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Adalet Bakanı Kenan İpek ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Kenan İpek, İç İşleri Bakanı Sebahattin Öztürk, eski İç İşleri Bakanı Efkan Ala, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Adliyesi'ndeki rehine olayında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Savcı Mehmet Kiraz'ın ailesine taziye ziyareti için saat 00.00 sıralarında hastaneye geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı hastanede yaklaşık 25 dakika kalan bakanlar daha sonra hastaneden ayrıldı. Hastaneden ilk olarak çıkan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici dışarıda bekleyen basın mensuplarına açıklama yaptı.

Destici konuşmasında şunları söyledi:

"Öncelikle çok üzüntülüyüz. Savcımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Değerli eşi hakime hanıma, ailesine, babasına çocuklarına sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Hiç birimizin kabul edemeyeceği hepimizin birlikte lanetleyeceğimiz bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Öncelikle bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tabi babasını çok metanetli gördüm. Allah sabrını arttırsın. Tabi o teröristlerin adliyede savcının odasına nasıl girdiklerini ve eylemi nasıl gerçekleştirdikleri ileride aydınlatılacaktır. Ama bilinen şu ki; ilk teröristlerle konuşan savcılardan aldığımız, onların anlattıkları, onların söyledikleri ilk telefonu açtığında duyum alınıyor savcının odasına girilmiş rehin alınmış diye. Savcı arkadaşlarından bir tanesi telefona sarılıyor hemen bilgi doğru mu diye. Telefonu teröristler açıyor. Ve orada 'kararlılıklarını görmüştük' diyor. Yani gerçekten savcımızı öldürmek için gelmişler. Tabi taleplerinin belli dakikalar içinde yerine getirilmediği takdirde savcıyı öldürecekleri konusunda net beyanlarda bulunmuşlar. Ve tabi bizim Emniyet Müdürümüzün açıklamaları daha sonra aldığımız bilgiler içeriden silah sesleri gelince de emniyet güçlerimiz operasyonu başlattılar ve neticeyi de biliyorsunuz. Tekrar ben başımız sağ olsun diyorum. Allah rahmet eylesin diyorum. Tabi hiçbir insanımızın savcımızın, hakimimizin hiç kimsenin başına böyle bir olay gelmesini biz istemiyoruz. Terör kimden gelirse gelsin buna karşıyız ve terörü hep birlikte ortak bir şekilde lanetlememiz gerektiğini düşünüyoruz. Burada hep birlikte devletimizin, güvenlik güçlerimizin, adliye camiamızın yanında olmamızı ve teröre karşı hep birlikte bir yürek olarak ortak bir mücadele ve ortak bir tavır sergilememiz gerektiğini düşünüyorum. Biz bu anlamda teröre karşı net duruşumuzu göstermek adına, şehidimizin yanında olduğumuzu göstermek adına bugün buradayız. Cenazeye katılacağım. Aileden aldığım bilgiye göre, cenaze yarın 11.00'da önce adliyede bir tören yapılacak."

"TERÖR BİZİM KADERİMİZ OLMAMALI "

Adalet Bakanı Kenan İpek ise, "Gerek Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse sayın Başbakanımız gerekli açıklamayı yaptılar. Mehmet Selim Kiraz kardeşimizi, meslektaşımızı maalesef kaybettik. Şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Sevenlerini, yakınlarını, tüm yargı camiasına baş sağlığı diliyorum. Tüm milletin başı sağ olsun. Yarın inşallah merkez adliyede bir tören olacak saat 11.00'da daha sonra Eyüp Sultan Camii'nde öğle namazına müteakip toprağa verilecek. Herkese baş sağlığı diliyorum. İnşallah bu topraklarda terör bir gün son bulacak. Terör bizim kaderimiz olmamalı. Ben bunu diliyorum" dedi.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ise konuyla alakalı bir açıklama yapmadı.

FOTOĞRAFLI