Murat GÜRBÜZLER/TOMARZA (Kayseri), () - KAYSERİ’nin Tomarza İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi acil servisinde sıra bekleyen 60 yaşındaki Yakup Geldim, üstüne asma tavan parçasının düşmesi sonucu hafif yaralandı. Geldim'e hemen müdahale edildi.
Tomarza’da 7 milyon TL’ye yapılan ve geçen yıl hizmete açılan modern hastanenin çatısından su alması sonucu, yer yer zemin ve tavan kaplamalarında bozulmalar meydana geldi. Tomarzalılar, Devlet Hastanesi’nde geçici ve vekil doktorların hizmet vermesi nedeniyle hastaların düzenli ve kaliteli hizmet alamadığını, bunun üzerine  hastanenin fiziki yapısının uygun olmaması nedeniyle de sıkıntı çektiklerini bildirdi. Kış aylarında günde yaklaşık 1 ton kömür tüketilmesine karşın, hastanenin ısınmadığı ve çalışanların, elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalıştıkları da kaydedildi.
Hastane tavanının kar ve yağmur sularını içeri aldığı, bu nedenle tavan ve zemininin hasar gördüğü belirtilirken yağışlı günlerde çatıdan akan sular için oda ve koridorlara kova ve leğen konularak geçici çözüm bulunmaya çalışıldığı ifade edildi.

FOTOĞRAFLI