İMRALI Adası'nda ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan, adaya gitmek için geldiği Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, ağabeyi ile 4 aydır görüşemediklerini belirterek, "Sağlığını merak ediyorum. Kendisinin artık bırakılmasını istiyorum" dedi.

Kenya'da 1999 yılında yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve cezasını halen İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde çeken Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan, ağabeyini ziyarete gitmek gitmek için bugün saat 08.00'de Gemlik Jandarma Komutanlığı'na geldi. Fatma Öcalan yürümekte zorluk çektiği için, kendisine yardımcı olan kızı Dilek ve Abdullah Öcalan ile aynı cezaevinde kalan Şeyhmuz Poyraz'ın kardeşi Felek Çızlaşmak ve Cumali Karsu'nun kızkardeşi Pervin Oduncu da Gemlik'e geldi.

SAĞLIĞINI MERAK EDİYORUM

Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde beklerken, 'nın sorularını yanıtlayan Fatma Öcalan, "Dört aydır görüşmüyoruz. Gidip görüşeceğiz. Sağlığını merak ediyorum. Artık bırakmalarını istiyorum. Başka ne söyleyeyim" dedi. Fatma Öcalan bir soru üzerine, ağabeyi ile görüşecekleri özel bir konu bulunmadığını da belirtti.

Fatma Öcalan ve diğer mahkumların yakınları, kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra İmralı Adası'na gitmeyi bekliyor.