ABD Adana Konsolosu John Espinoza, Hatay bölgesinin ülkesi için çok önemli olduğunu söyledi.

Konsolos John Espinoza, Hatay'ın Reyhanlı İlçe Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Şanverdi'yi makamında ziyaret etti. 11 Mayıs 2013'te meydana gelen patlamada büyük hasar gören belediye binasının yerine yeni yapılan binayı çok beğendiğini belirten Espinoza, Belediye Başkanı Şanverdi ve vatandaşların konukseverliğine de hayran kaldığını söyledi. Espinoza şunları söyledi:

"ABD için Türkiye'nin bu bölgesi çok önemli. Ziyaretimin nedeni Türkiye'yi ve bu bölgeyi siyaseten ve ekonomik olarak çok daha iyi anlamak. Her zaman söylediğim gibi hem Türk hükümeti ve Reyhanlı halkının burayı çok daha güzel şekle çevirmek hususunda yaptıklarını takdir ediyorum."

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ise Konsolos John Espinoza'nın 11 Mayıs'ta bombalı saldırı sonrasında da Reyhanlı'ya geldiğini belirterek, "Reyhanlı'da yaşayan Suriyeliler'in durumu ile ilgileniyorlar. Uluslararası bazda Suriye konusunun bir an önce çözüme kavuşması yönünde taleplerimiz oldu. Kendileri de aynı duyguları paylaşıyor ve dileriz en kısa sürede Suriye'ye barış huzur gelsin" diye konuştu.
Şanverdi, ziyaretin anısına Espinoza'ya plaket ve fincan takımı hediye etti.


Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay) DHA