AVRUPA Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ile Kayseri AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen 'Kimliğim, Haklarım' temalı, 6'ncı Avrupa Birliği Gençlik Forumu başladı. Kayseri Ticaret Odası Başkan vekili Ferhat Akmermer, "Ülkemizin son yıllardaki ekonomi alanındaki yaptığı atılımlar başta olmak üzere her alandaki sağladığı yenilenme, üyelik sürecinde Avrupa Birliği ile her alanda hızla uyum sağlayacağını göstermektedir" dedi.
KTO Başkanvekili Ferhat Akmermer, Kayseri AB Bilgi Merkezi’nin koordinatörlüğünde çalışan 21 AB Bilgi Merkezi'nin Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili farklı görüşlere sahip olan gençlerin doğru ve objektif bir şekilde bilgilendirilmesine önemli katkı sağladığını söyledi. Atamer, 6'ncı Avrupa Birliği Gençlik Forumu kapsamında; 'Temel Haklar, Çoğulculuk-Çoğunlukçuluk, Empati ve Demokratikleşme Süreci' başlıklarında karşılıklı etkileşim gerçekleştirildiğini anlatırken şöyle dedi:
"Bu sayede, kültürler arasında kaynaşma sağlanmakta ve Avrupa toplumları ile Türkiye’nin daha fazla yakınlaşması yönünde adımlar atılmaktadır. AB Bilgi Merkezleri ayrıca, ülkemiz ile AB arasındaki karşılıklı beklentilerin doğru olarak tespit edilmesi, yorumlanması ve bu doğrultuda değerlendirmeler yapılması sağlamak açısından da çalışmalar gerçekleştirmektedir. Ülkemizin son yıllardaki ekonomi alanındaki yaptığı atılımlar başta olmak üzere her alandaki sağladığı yenilenme, üyelik sürecinde Avrupa Birliği ile her alanda hızla uyum sağlayacağını göstermektedir. Ülkemiz, dış ticaretinin yüzde 40’ından fazlasını AB ülkeleriyle gerçekleştirmektedir. Türkiye'nin gelişme yolundaki emin adımlarının ortaya koyduğu sonuçlara bakıldığında, AB ülkelerinin Türkiye’nin üyeliğini desteklemesi ve sürece katkı sağlaması gereklidir. Güçlü bir Türkiye’nin üyeliğiyle Avrupa Birliği’nin daha da güçleneceği bir gerçektir. Ülkemizdeki hukuk, eğitim ve temsil sistemi ile tüm farklı kimliklere, farklı hayat tarzlarına, farklı tercihlere saygı gösterilmektedir. Türkiye bütünü içinde var olmaları için çaba sarf edilmektedir. AB üyelik sürecinde toplumların ve kültürlerin kaynaşması için de önemlidir."

FOTOĞRAFLI